Η ανάπλαση του Παυσιλύπου, ένα μεγαλόπνοο έργο που εφόσον υλοποιηθεί θα αλλάξει συνολικά την εικόνα του κέντρου της πόλης, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο κ. Παν. Σβερώνη, την Πορισταμένη της Διεύθυνσης Προγραμαμτισμού κ. Λαμπρινή Παρθένη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ποργραμμτισμού κ. Β. Ανυφαντή, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ότι το ελεγκτικό συνέδριο άναψε το…πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου που ε΄χει ενταχθεί στο ταμείο Ανάκαμψης με προυπολογισμύ 8.055.797 ευρώ. Το έργο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή και στόχος είναι εντός του 2023 να αναδειχθεί ο ανάδοχός του ώστε του χρόνου την άνοιξη να αρχίσουν και οι εργασίες.

Η ανάπλαση του Παυσιλύπου σε συνδυασμό με την ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων αλλά και τις  εργασίες που θα γίνουν για το Οpen Mall θα αναμορφώσουν συνολικά το κέντρο της πόλης.

«Πρόκειται στην κυριολεξία για μια ιστορική στιγμή για το Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε την χρηματοδότηση ενός κολοσσιαίου έργου ανάπλασης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μητροπολιτικό πάρκο που αξίζει να έχει η πόλη μας. Ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αποτελέσει ένα κεντρικό τοπόσημο, ένα σημείο αναφοράς και υψηλής επισκεψιμότητας για τις επόμενες δεκαετίες” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιάκος και σημέιωσε ότι με βάση τη μελέτη, προβλέπεται συνολική ανάπλαση του χώρου με περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, στοιχεία νερού, πέργκολες και χώρους για το κοινό. “Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, που ήδη είναι πραγματικότητα, τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, θεωρώ ότι θα αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης. Δημιουργούμε μια πόλη, έναν Δήμο, με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και με ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών. Κάνουμε την πόλη μας περισσότερο επισκέψιμη, δημιουργούμε μια πόλη όπου αξίζει να ζεις” τόνισε ο κ. Τσιάκος.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Καρδίτσας αξιολογήθηκε μεταξύ 108 παρόμοιων προτάσεων άλλων φορέων της αυτοδιοίκησης και προκρίθηκε μέσα στον κατάλογο των 16 που χρηματοδοτούνται άμεσα.

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε και ο κ. Σβερώνης σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να “τρέξουν” οι διαδικασίες που είναι πολλές και χρονοβόρες.