Πανελληνιονίκης ο Σάλτης του Φωκιανού στα 5 χλμ βάδην στο πρωτάθλημα Κ18!

Κορυφαίος αθλητής στα 5000μ βάδην με εκπληκτική επίδοση, αναδείχθηκε ο αθλητής του Φωκιανού Καρδίτσας Παναγιώτης Σάλτης, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου.

Ο νεαρός αθλητής πέτυχε επίδοση 22.57.96 πολύ κάτω από το όριο (23.30) που θέτει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου για την συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγορίας Κ18.

Η επίδοση του που επιβεβαίωσε τον αγώνα στην Σλοβακία όπου είχε πετύχει επίδοση 22.58 (παγκόσμιο  μίτινγκ βάδην Zahoracka της πόλης Borsky Mikulas) τον κατατάσσει στους 10 καλύτερους βαδιστές της ηλικίας του στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ο Σάλτης θα στελεχώσει την εθνική ομάδα στίβου κάτω των 18 ετών και θα συμμετάσχει στα μέσα Ιουλίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Σλοβενία.

Στα 5000μ βαδην αγωνίστηκε και η Βαιοπούλου Ευα η οποία αν και μικρότερη σε ηλικία ανταποκρίθηκε επάξια στην πρόκληση και κατέκτησε την 11η θέση στον αγώνα (ήταν 3η στην ηλικία της) με χρόνο 30.08.59.

Η εμφάνιση των αθλητών μας αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και τον Φωκιανό Καρδίτσας.

ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ Η ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βασιλική Κατσιγιαννοπούλου πέτυχε σπουδαία διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18, που έγινε στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου .

Η αθλήτρια του Φωκιανού Καρδίτσας που ανήκει ηλικιακά στην μικρότερη κατηγορία Κ16, αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος και κατετάγη 4η με επίδοση 1.60μ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι η κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή στην ηλικία της.

Πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος μετά από επιτυχημένη εμφάνιση σε έναν από τους πιο δύσκολους προκριματικούς στην ιστορία του αγωνίσματος στις κοπέλες.
Στον αγώνα πήραν μέρος 38 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι 6 από αυτές έκαναν ατομικό ρεκόρ για να προκριθούν στο τελικό. Για την πρόκριση χρειάστηκε επίδοση 1.60μ.

Η Κατσιγιαννοπούλου είχε καθαρά άλματα με την πρώτη προσπάθεια σε όλα τα ύψη μέχρι και το 1.60μ και το πρωί στον προκριματικό και το απόγευμα του τελικού.  Στον τελικό έχασε το μετάλλιο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Οι πρώτοι 4 αθλητές σε αυτό τον αγώνα συγκροτούν την εθνική ομάδα Κ18 και θα συμμετάσχουν σε αγώνες φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Η Βασιλική που έχει καλύτερη επίδοση 1.65μ με την πρώτη προσπάθεια θα αγωνιστεί στη συνέχεια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της αλλά και στο πανελλήνιο συνθέτων Κ18 στο οποίο έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα στην ηλικία της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε αυτήν και τον προπονητή της Νίκο Γούσια και εύχεται στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Φωκιανός Καρδίτσας εκτός από το βάδην καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία τα άλματα, τους δρόμους και τις ρίψεις καθώς επίσης και τα σύνθετα αγωνίσματα, στα οποία οι αθλητές του διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο.