Παράδοση, πολιτισμός και απόδημος ελληνισμός στα «Μενελαΐδια 2022»

Κουλτούρες και πολιτισμοί τεσσάρων χωρών του εξωτερικού θα συναντηθούν με την ελληνική παράδοση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μενελαΐδια» που διοργανώνει φέτος μετά από δυο χρόνια πανδημίας ο Λαογραφικός Όμιλος «Μενελαίς».

Συγκροτήματα από το Μαυροβούνιο, την Ουγγαρία, το Μεξικό και τον Παναμά βρίσκονται ήδη στην Καρδίτσα και είναι έτοιμα να… ξεδιπλώσουν τις παραδόσεις τους στη σκηνή του φεστιβάλ.

Παράλληλα και αυτή τη φορά στο επίκεντρο του φεστιβάλ βρίσκονται οι απόδημοι Έλληνες που ακούραστα κρατούν ζωντανό τον Ελληνισμό σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ οι τοπικές αρχές δήλωσαν τη στήριξή τους στη διοργάνωση και κάλεσαν τους Καρδιτσιώτες να την αγκαλιάσουν.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος τόνισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει κάθε εκδήλωση που παντρεύει τον πολιτισμό με την παράδοση και την ιστορία και στάθηκε στη προσπάθεια που κάνουν τα «Μεναλαΐδια» για να κρατήσουν όπως είπε ζωντανή τη σχέση αλληλεπίδρασης με τον απόδημο ελληνισμό.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.