Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και στα φαρμακεία του Ν. Καρδίτσας, όπως ινσουλίνες, παυσίπονα, αντιβιώσεις, οι οποίες παρατηρούνται εδώ και αρκετό διάστημα σε ολόκληρη την χώρα.
Το φαινόμενο με βασικά φάρμακα που τελούν υπό… εξαφάνιση, δεν είναι νέο για τον κλάδο των φαρμακοποιών, αλλά ως πρόβλημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Εντοπίζονται ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται τακτικά από ασθενείς και χρονίως πάσχοντες.
Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «ΝέοΑγώνα» ο Πρόεδρος τουΦαρμακευτικού ΣυλλόγουΚαρδίτσας, κ. Δημήτρης Γαγάτσης, ανέφερε ότι οι ελλείψεις σημαντικώνφαρμάκων συνεχίζουν ναυφίστανται για τον ίδιοακριβώς λόγο όπως συνέβαινε εδώ και καιρό, εξαιτίας των εξαγωγών. «Πρινένα διάστημα, αρκετά βασικά φάρμακα ελέγχονταναπό το Υπουργείο Υγείαςμέσα από την εφαρμογήμέτρων. Οπότε η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί,και οι εξαγωγές αυτών τωνσκευασμάτων, εφόσον ήτανλίγα σε αριθμό στην εγχώρια αγορά, είχαν μειωθείσημαντικά. Τώρα είμαστεαντιμέτωποι ξανά με το ίδιοζήτημα, η οποία αυτή εικόνα είναι γνώριμη εδώ καιμήνες στους φαρμακοποιούς του Νομού μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ελλείψεις που παρατηρούνται σε όλη την χώρα,ενώ η δυσκολία εύρεσηςενός σκευάσματος προκαλεί έναν κύκλο ανασφάλειας στους πολίτες.











