Σε τροποποίηση της απόφασης ένταξης του έργου «Καθαρισμοί – Αποκατάσταση πεδινής κοίτης ποταμού Καλέντζη Π.Ε. Καρδίτσας» προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών με συνολικό προϋπολογισμό 1.580.000 ευρώ και έλαβε παράταση στην ημερομηνία ολοκλήρωσής του.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, η ημερομηνία λήξης του έργου μετατοπίζεται από την αρχική ημερομηνία, ενώ η ημερομηνία έναρξης παραμένει η 9η Ιουλίου 2024. Η νέα ημερομηνία λήξης ορίζεται στις 9 Ιουλίου 2026.
Το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών που βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού. Οι εργασίες που προβλέπονται περιλαμβάνουν:
– Καθαρισμό και εκβάθυνση της κοίτης του ποταμού.
– Απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης και μεγάλων δέντρων.
– Αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων με χρήση συρματοκιβωτίων και λιθορριπών.
– Εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη στέψη των αναχωμάτων.
Η υλοποίηση αυτών των έργων αναμένεται να ωφελήσει άμεσα έναν πληθυσμό περίπου 106.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κινδύνων στην περιοχή.