«Παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς ανοίγει η έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδαμ με τίτλο “ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών” η οποία εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας.

Η κ. Χατζηαδάμ με τον φακό της στάθηκε με σεβασμό μπροστά στους Ευζωνες, απαθανάτισε στιγμές της καθημερινότητάς τους και παρουσιάζει στο κοινό τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την περίκαλλη Ευζωνική Στολή.

Η κ. Χατζηαδάμ- διαπιστευμένη φωτογράφος του Προεδρικού Μεγάρου-από το 2010 εως το 2016 εισχώρησε στα άδυτα της Ευζωνικής ζωής συνέλεξε πλούσιο υλικό το οποίο παρουσιάζει στο κοινό σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στην Καρδίτσα η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας και θα φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τη φωτογράφο που συμπεριέλαβε την Καρδίτσα στους… σταθμούς της έκθεσής της και δίνει στο κοινό της περιοχής τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους Εύζωνες που αποτελούν εθνικό σύμβολο που ταυτίζεται με την Ελληνική λεβεντιά και την εθνική αξιοπρέπεια.

Εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας στα χθεσινά εγκαίνια παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ολγα Μακρή, Αριστ. Σπάνιας και Στ. Θεολόγης οι οποίοι κάλεσαν το κοινό και κυρίως τους μαθητές να επισκεφθούν αυτή την έκθεση και να γνωρίσουν τον Εύζωνα και τον συμβολισμό του. Επίσης παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος και οι βουλευτές Ασημίνα Σκόνδρα και Γ. Κωτσός.

Από την πλευρά της η κ. Χατζηαδάμ μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος από τη… συμπόρευσή της με τους Εύζωνες την οποία χαρακτήρισε “σχολείο ζωής” ενώ στάθηκε και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της έκθεσης.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό Δευτέρα εως Πέμπτη από τις 9 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι και Παρασκευή από τις 10 το πρωί εως τη 1 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι.