Παρατηρήσεις και προτάσεις για το μέλλον του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας

Τις παρατηρήσεις αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου της Καρδίτσας κατέθεσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής της διοργάνωσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Χριστοδούλου, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαπάς, η χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη και ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Καρδίτσα και παρακολουθούν τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στη σκηνή του φεστιβάλ στάθηκαν στις…αδυναμίες της διοργάνωσης και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για να συνεχίσει ο θεσμός να υπάρχει γιατί όπως ειπώθηκε “είναι ανάγκη να υπάρχει”. Ειδικότερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής-όλοι τους καταξιωμένοι στο χώρο τους- στάθηκαν ιδιαίτερα στην ποιότητα των παραστάσεων που παρουσιάζονται επισημαίνοντας ότι πρέπει να αυστηροποιούν τα κριτήρια επιλογής τους και ενδεχομένως να αλλάξει και η σύνθεση της επιτροπής που τις επιλέγει. Όπως ειπώθηκε πρέπει το κοινό να “προστατεύεται” και να παρακολουθεί μόνο παραστάσεις που αξίζει να συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση και όχι παραστάσεις που απλά…συμπληρώνουν τον αριθμό 8 των απαιτούμενων συμμετοχών.

Κατά τ’ άλλα όλοι συμφώνησαν ότι το φεστιβάλ της Καρδίτσας είναι μια άρτια διοργάνωση που αντέχει στο χρόνο κυρίως εξαιτίας της αγάπης των διοργανωτών και του κόσμου για το θέατρο και τόνισαν ότι πρέπει να υποστηριχθεί χρηματοδοτικά από την πολιτεία για να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί.