Οδυσσέας και Ιουλιέτα» είναι ο τίτλος του νέου λογοτεχνικού έργου του διακεκριμένου Σοφαδίτη Επιστήμονα και Ερευνητή, Απόστολου Παππά το οποίο παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χρόνο, στις καταβολές του ανθρώπινου είδους μέσα από τη συνεχή περιπλάνηση του δικού του σύγχρονου Οδυσσέα.
Αλλωστε η έλξη του συγγραφέα στην ιστορία του Οδυσσέα τον παρακίνησε να γράψει τη δική του φανταστική ιστορία του Οδυσσέα στο δρόμο του προς την Ιθάκη.
Για το βιβλίο μίλησαν: ο Φιλόλογος και Συγγραφέας Βαγγέλης Ντελλής, η Φιλόλογος Κατερίνα Σταθοπούλου και η Μεταφράστρια του έργου Παρασκευή Καλαμπαλίκη- Χρυσικού, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τους μουσικούς, Χρήστο Κιτσόπουλο στο σαξόφωνο και Γιούλη Αγιώτη στο πιάνο.
Ο Απόστολος Παππάς γεννήθηκε στους Σοφάδες και σπούδασε στο Χημικό Θεσσαλονίκης.
Το 1993 πήρε Υποτροφία από το ίδρυμα Φούλμπραΐτ (20 σε όλη την Ελλάδα ,10 για Θετικές και 10 για Ανθρωπιστικές Επιστήμες), καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Ροντ Άιλαντ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική.
Το 1995 πήρε το master του στη Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή και υποτροφία από το πανεπιστήμιο Rutgers για να κάνει το διδακτορικό του στη Βιοχημεία.
Το 1999 τελείωσε το διδακτορικό του και προσελήφθη από την εταιρεία Johnson &Johnson (τη μεγαλύτερη φαρμακευτική του κόσμου) στο τμήμα της Βιολογίας του Δέρματος.
Μετά από δύο χρόνια μετέβη στο Μόναχο όπου εργάστηκε από το 2001 μέχρι το 2003 μέχρι που η Johnson του έκανε πρόσκληση να επιστρέψει στην Αμερική εργαζόμενος συνολικά 17 χρόνια σ’ αυτή την εταιρεία.
Παράλληλα το 2006 του έγινε πρόταση να διδάξει Διατροφή σαν βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Rutgers (όπου συνεχίζει μετά 17 χρόνια τις δραστηριότητές του στο Πανεπιστήμιο αυτό).
Το 2007 γράφει το πρώτο του βιβλίο Saint Tropez diet και αμέσως μετά αρχίζει να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα που εξέδωσε το 2011 με τίτλο «Ισπανική Ρομάντσα».
Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο πανεπιστημιακό βιβλίο που συνέδεσε διατροφή και Δερματολογία από τον εκδοτικό οίκο Σπρίγκερ (το μεγαλύτερο εκδότη Ιατρικών βιβλίων) και η επιτυχία αυτού τον οδήγησε στην πρόταση από τον ίδιο εκδότη να εκδώσει το 2015 το δεύτερο επιστημονικό βιβλίο που συνδέει το μεταβολισμό των λιπιδίων και το δέρμα.
Το Νοέμβριο του 2017 δέχτηκε πρόταση να αναλάβει και να δημιουργήσει ως επικεφαλής το Κέντρο Καινοτομίας για τη δερματολογική εταιρεία της Nestle στην Ελβετία όπου και εργάστηκε για δυόμισι χρόνια.
Στα χρόνια της πανδημίας ίδρυσε δική του εταιρεία στη Ζυρίχη και την συμβουλευτική του εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από το 2020 ιδιωτεύει ως σύμβουλος μεγάλων εταιρειών.
Από τότε μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης και αυτή τη στιγμή συμβουλεύει εταιρείες στη Βοστόνη, στο Λουγκάνο ,στην Βιέννη και στο Μιλάνο (για δερματολογικά φάρμακα, ενέσιμα, αισθητικής, διατροφικά συμπληρώματα και καλλυντικά).
Είναι προσωπικός σύμβουλος του επιχειρηματία Juliani και παράλληλα η κύρια ασχολία του είναι να ηγείται στο ερευνητικό κομμάτι της εταιρείας Ίντερκος στο Μιλάνο όπου έχει την επίβλεψη πάνω από 250 επιστημόνων (για την έρευνα σε καινούργια καλλυντικά προϊόντα).
Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ινστιτούτων Ερευνών στο PRINSTON και Οργανισμών που ασχολούνται με την έρευνα στο δέρμα. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διάλογος του συγγραφέα με το κοινό.