Κίνδυνο και μάλιστα θανάσιμο, για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και κυρίως για τα μικρά παιδιά, αποτελούν οι φόλες- δηλητήριο που έχουν σκορπίσει ασυνείδητοι εντός του Παυσίλυπου τις τελευταίες ημέρες.

Όπως κατήγγειλαν δημότες απευθυνόμενοι στο «Νέο Αγώνα», εντός του Παυσίλυπου άγνωστοι έχουν ρίξει φόλες και στόχος αυτής της απάνθρωπης πρακτικής αποτελούν οι αδέσποτοι σκύλοι. Οι φόλες αυτές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους δεσποζόμενους σκύλους και ήδη δύο ξεψύχησαν μαρτυρικά.

Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός πως ειδικά την περίοδο αυτή ο χώρος αποτελεί πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά, με τη λειτουργία του θεματικού πάρκου της Παυσιλυπούπολης.

Οι αρμόδιες Αρχές καλούνται να λειτουργήσουν έγκαιρα για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση του δηλητηρίου που έχει σκορπιστεί εντός του Παυσίλυπου. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή καλείται να περιφρουρήσει το θεματικό πάρκο (ιδίως τις νυχτερινές ώρες), αποτρέποντας την είσοδο επιτήδειων και ασυνείδητων που μπορούν με τις πρακτικές τους να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία…