Πεντάμηνη παράταση στο έργο αποκαταστάσεων ζημιών στο οδικό δίκτυο των Δ.Ε. Σοφάδων και Άρνης

Tην παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» στις Δ.Ε. Σοφάδων και Άρνης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων.

Η παράταση ισχύει μέχρι τις 5 Ιουλίου 2023 και χορηγήθηκε μετά από αίτημα του αναδόχου. Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό ύψους 464.000 ευρώ, ενώ η αρχική προθεσμία εκτέλεσης έληγε στις 05-02-2023. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 20% του έργου.
Με το εν λόγω έργο προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης οδών στη Δ.Ε. Σοφάδων και Δ.Ε. Άρνης που παρουσιάζουν φθορές και έχουν υποστεί καθίζηση. Στόχος της μελέτης είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών και η ασφαλής μετακίνησή τους στα όρια του Δήμου Σοφάδων.
Στη εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου γίνεται λόγος για χορήγηση παράτασης για τους παρακάτω λόγους:
– Το γεγονός της αναπόφευκτης καθυστέρησης της έγκαιρης ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και επικρατούν τους χειμερινούς μήνες (υπερβολική υγρασία, χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ) στην περιοχή του έργου και δεν επέτρεψαν λόγω της φύσης των εργασιών (ασφαλτοστρώσεις) την κατασκευή τους.
– Η ενεργειακή κρίση που επικρατεί και η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των υπέρμετρων αυξήσεων των τιμών των υλικών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου.
– Tην ανάγκη χορήγησης παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου για την αποπεράτωση αυτού και την κάλυψη των τυπικών διαδικασιών του έργου (Α.Π.Ε., Π.Π.Α.Ε., Δοκιμές, επιμετρήσεις κ.λ.π).