Περιοχή υψηλής αιολικής προτεραιότητας ο Ν. Καρδίτσας!

Στις περιοχές υψηλής αιολικής προτεραιότητας φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται ο Νομός Καρδίτσας στο Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.

Με διαδικασίες fast track προχωρεί η πολυαναμενόμενη αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΧΠ – ΑΠΕ), με στόχο να τεθεί σε ισχύ εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Μάλιστα, το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στο οποίο κατέληξαν οι μελετητές παρουσιάστηκε στα μέλη της Επιτελικής Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης ΕΧΠ που συνεδρίασαν την περασμένη Τρίτη υπό τους γενικούς γραμματείς Ενέργειας και Χωροταξίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου και κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Παρά τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών για ένταξη των Αγράφων στα «απάτητα βουνά», ο Νομός Καρδίτσας συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές υψηλής αιολικής προτεραιότητας μαζί με τους Νομούς Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας κ.ά.

Στη λίστα των περιοχών δεν συμπεριλαμβάνονται τα Τρίκαλα, εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Στο νέο Χωροταξικό, δεν έχουν άραγε ληφθεί υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον ορεινό όγκο του Νομού μας ο «Ιανό» με τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και καταπτώσεις; Ούτε οι αρνητικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων; Το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος των Καρδιτσιώτικων βουνών;

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα