Στη Θεσσαλία θα βρίσκεται τη μεθεπόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ξεκινά από τη Δευτέρα τις εξορμήσεις ενόψει των επαναληπτικών εκλλογών στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του In.gr με τη σημερινή ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση – ως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας – κάθε τυπικού σκέλους των θεσμικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Σε τέσσερις ημέρες σκοπεύει να δώσει (στους δικούς του) το επίσημο σύνθημα για τη νέα προεκλογική σεζόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν θέλει να χάσει ούτε… ώρα. Εξού και η εκστρατεία της ΝΔ θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, προτού διαλυθεί η μεταβατική Βουλή.

Ήδη οι επιτελείς του Μητσοτάκη έχουν καταρτίσει το πλάνο του πρώτου 5ημέρου της νέας σεζόν. Και έχουν επιλέξει στοχευμένες επισκέψεις αρχικά στις περιοχές στις οποίες καταγράφηκαν ανατροπές, παρότι πρόκειται για παραδοσιακά δύσκολα σημεία του χάρτη για την κεντροδεξιά παράταξη.

Πρώτος σταθμός (πιθανότατα τη Δευτέρα) η δυτική Αθήνα, εκεί όπου η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 7,7 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019. Οι γαλάζιοι κέρδισαν και τους επτά δήμους (Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό), ενώ ο Μητσοτάκης αναμένεται αυτή τη φορά να μην κρατήσει την έδρα στην περιοχή όπου εκλέγεται εδώ και μια 20ετία, καθώς θα επιλέξει εκείνη της Α’ Θεσσαλονίκης.

Δεύτερος σταθμός (στο διήμερο Τρίτης – Τετάρτης) η Κρήτη, που αποτέλεσε και προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη. Στο Ηράκλειο η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 5,32 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στα Χανιά η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό κατά 7,09 μονάδες και άγγιξε ποσοστό πάνω και από το εθνικό της, ενώ πέτυχε επίσης στο στοίχημα σε Ρέθυμνο και Λασίθι με δεύτερο κόμμα στους δύο νομούς το ΠΑΣΟΚ.

Τρίτος σταθμός (Παρασκευή -Σάββατο) θα είναι η Θεσσαλία, με δεδομένο ότι σε κάποιες περιοχές η ΝΔ πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της (Καρδίτσα 46.8%, Τρίκαλα – 45%, Μαγνησία 43,59% κ.λπ.). «Θέλει να τιμήσει τις περιοχές που εμπιστεύτηκαν την παράταξη. Είναι το δικό του «ευχαριστώ». Αλλά και θέλει να καλέσει εκ νέου σε συστράτευση ενόψει της 25ης Ιουνίου» λένε συνεργάτες του Μητσοτάκη.

Επίσης είναι πιθανό να κάνει και κεντρική ομιλία στη Λάρισα μιας και έχει να την επισκεφτεί από τον περασμένο Φλεβάρη, με δεδομένο ότι έχει σημασία για τον εκλογικό χάρτη μιας και πρόκειται για οκταεδρική εκλογική περιφέρεια.