Περιστατικό ρύπανσης του λιμανιού στον Βόλο ή πλαγκτόν ; Δειγματοληψία από την ΠΕ Μαγνησίας

Περαστικοί έκαναν λόγο για έντονη δυσοσμία

Στην παραλία του Βόλου βρέθηκαν χθες πολλοί Βολιώτες οι οποίοι αντίκρυσαν τη θάλασσα και είδαν μία θολούρα, ενώ αναδύονταν και έντονη δυσοσμία. Πολλοί έκαναν λόγο για περιστατικό ρύπανσης στο λιμάνι, φοβούμενοι και από το προηγούμενο περιστατικό πέρυσι τον Αύγουστο με τα νεκρά ψάρια.

Πάντως υπήρχαν και πολλοί που έκαναν λόγο για πλαγκτόν, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας.

Στο σημείο σήμερα νωρίς το πρωί βρέθηκαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου για να διερευνήσουν το περιστατικό.

«Ενημερωθήκαμε χθες το βράδυ ότι υπάρχει στον λιμένα του βόλου μια υποτυπώδης ρύπανση, δεν είχε κάποια οσμή, αλλά είναι κάποια κομμάτια που δεν γνωρίζουμε τι είναι αλλά δεν είχαμε και κάποια περισσότερη ενημέρωση. Σήμερα από τις 7 το πρωί βρίσκεται η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, έχει συνεννοηθεί με τον ΟΛΒ, που είναι ο αρμόδιος να παρθούν δείγματα, ώστε να δούμε τι σύσταση αυτού του υλικού, που φαίνεται ότι υπάρχει στο λιμάνι», επεσήμανε η κ. Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε κάτι η περιφέρεια για την οσμή, που έκαναν λόγο οι Βολιώτες.

« Δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς ο ΟΛΒ είναι. Θα πρέπει ο ΟΛΒ, που είναι υπεύθυνος για το λιμάνι, να κάνει τις ανάλογες δειγματοληψίες. Εμείς είμαστε εκεί για να υποδείξουμε τι θέλουμε, τι παράμετροι να εξεταστούν, η υπηρεσία είναι παρούσα κι από εκεί και πέρα το πιστοποιημένο εργαστήριο που θα έρθει να πάρει τα δείγματα, θα μας δείξει τι είναι αυτό», τόνισε και υποστήριξε αναφορικά με τυχόν εμπλοκή της ΔΕΥΑΜΒ ίσως για αγωγό λυμάτων ότι «γνωρίζω άτυπα από τηλεφώνημα, που έχει γίνει ότι ισχυρίζονται από τη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν υπάρχει κάποια διαρροή από εκείνους», υπογραμμίζοντας τέλος ότι θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες.


φωτογραφίες: facebook: Vassia Papa

magnesianews.gr