Περιβαλλοντολογική συνείδηση μέσα από την ανάδειξη των τόπων στη Λίμνη Πλαστήρα

Σε πρόγραμμα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) εντάχθηκε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, όπως ενημέρωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος. Το πρόγραμμα αφορά αρχικά τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας του Δήμου.

Μέσα από το πρόγραμμα εξασφαλίζεται το ποσό των 735.000 ευρώ, με τα οποία θα υλοποιηθεί η διασύνδεση περιπατητικών διαδρομών οικισμών με ιστορικά Μοναστήρια των Δημοτικών ενοτήτων Νευρόπολης και Πλαστήρα, ενώ θα δημιουργηθεί και ένας χώρος αναψυχής στη θέση «Διάσελο» στην τοπική κοινότητα του Μεσενικόλα. Επιπλέον, το χρηματικό ποσό του προγράμματος αποσκοπεί στη συντήρηση ορειβατικών μονοπατιών, όπως και στην ανάδειξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και χώρων αναψυχής του Δήμου.

Πρόκειται για μία ακόμη δράση που υλοποιεί ο Δήμος με γνώμονα την προώθηση της συνείδησης για το περιβάλλον, την αγάπη για τη φύση και την αξιοποίηση των όμορφων ορεινών τόπων στην περιοχή της Λίμνης. Το τελευταίο διάστημα έρχονται αρκετές δραστηριότητες στο προσκήνιο που λαμβάνουν χώρα στη Λίμνη, όπως το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όντας άρρηκτα συνδεδεμένο κι αυτό με τις περιπλανήσεις στα βουνά της περιοχής διάφορων επιστημονικών, ακαδημαϊκών και μη ομάδων ατόμων.

Ας μη ξεχνάμε και τα Σχολεία Δάσους που αποτελούν έναν τρόπο για να έρθουν κοντά τα παιδιά με το περιβάλλον, με τη φύση που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους. Επίσης, διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες βραδιά ποίησης και μελωδιών τζαζ στο Μορφοβούνι, όπου και εκεί το κοινό είχε την ευκαιρία να περάσει ένα όμορφο βράδυ σε ένα περιβάλλον διαφορετικό με ό,τι έχει συνηθίσει ως εμπειρία ανάμεσα στο τσιμέντο των πολυκατοικιών, στις πόλεις.
Δ.Γ.