Πιστώνονται 121 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ για παγετό

Πιστώνονται σήμερα από τον ΕΛΓΑ προκαταβολές αποζημιώσεων 121 εκατομμύρια ευρώ για τον εαρινό παγετό του 2025 εκ των οποίων τα 20 εκατομ. ευρώ αφορούν παραγωγούς (δενδροκαλλιεργητές) της Λάρισας.

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται από τις 11 το πρωί στην τράπεζα Πειραιώς. Οι αποζημιώσεις αφορούν προκαταβολή για το 75% των πορισμάτων που έχουν ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα και νέα καταβολή για το υπόλοιπο 25% όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πορισμάτων.

Η μερίδα του λέοντος των αποζημιώσεων αφορά παραγωγούς από τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Λάρισας των οποίων οι δενδρώδεις καλλιέργειες επλήγησαν από τον παγετό στις αρχές Μαρτίου του 2025

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι εντός των επόμενων ημερών (καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει μέχρι Παρασκευή) αναμένεται η προκαταβολή αποζημίωσης 60 εκατ. ευρώ περίπου για την ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από το Daniel.