Πλήρη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας μέχρι τέλος Αυγούστου ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή

Θα επιδιώξει την προμήθεια μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ


Ερώτηση για τα έργα υποδομής και τις μελλοντικές δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα προσαρμοσμένα στην Καρδίτσα κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «ΑλλΑΓή στην ΠράΞΗ» Κων. Ξυλομένος στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλα τα έργα που γίνονται προβλέπουν ράμπες και πρόσβαση στους πεζούς, ενώ προβλέπονται πράσινες διαδρομές στο νέο ΒΑΑ και υπογράμμισε ότι αξιοποιείται οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος ανέφερε ότι η Καρδίτσα είναι μια πόλη με χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς άγχος, όμορφη. Αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιεί και προωθεί η Δημοτική Αρχή, όπου μεταξύ άλλων είπε πως αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης για το έργο του περιβάλλοντα χώρου του νέου Δημαρχείου και της ενοποίησης του με το Παυσίλυπο. Ακόμη σημείωσε ότι με την εργολαβία των πεζοδρομίων θα γίνονται και ράμπες ΑμεΑ, ενώ επισήμανε πως μέχρι το τέλος Αυγούστου θα υπάρχει πλήρης μελέτη για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του νέου κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς καθώς και των υπόλοιπων έργων του νέου ΒΑΑ. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο είναι να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής. Ακόμη διευκρίνισε με αφορμή τα έργα στο ύψος του παλιού υδατόπυργου ότι γίνεται συζήτηση με την Περιφέρεια για την κατασκευή του νέου ειδικού σχολείου.

Τέλος επισήμανε ότι ο Δήμος θα επιδιώξει μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων να πάρει ηλεκτρικά λεωφορεία. «Έχουμε κάνει συζήτηση με το Αστικό ΚΤΕΛ να προσπαθήσουμε να μπούμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποιο θα πάρουμε ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία. Θα έχουμε πάρκινγκ περιμετρικά της πόλης, δεν χρειάζεται να μπαίνουν μέσα στην πόλη όταν έρχονται από τα χωριά, δωρεάν για να κάνουν τις διαδρομές μέσα στην πόλη» είπε.

Aναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών