Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023 στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων.

Ο βραβευμένος συνθέτης και κιθαρίστας, με περισσότερο από μισό αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική μουσική, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Πλήθος κόσμου από τον χώρο των τεχνών και της πολιτικής βρέθηκε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου στις 10:30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει αποτέφρωση στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγός του Βάσω και τα παιδιά του, Χάρης και Ροδή, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τους άνθρωπος.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η οικογένειά του και οι παριστάμενοι τραγούδησαν το πιο γνωστό τραγούδι του Νότη Μαυρουδή, το «Πρωινό Τσιγάρο».

Δείτε εικόνες

            

Υπενθυμίζεται ότι το Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου όταν έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η σύζυγός του κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 20:45 και κινητή μονάδα με γιατρό έσπευσε στο σημείο, αλλά ο Νότης Μαυρουδής είχε ήδη καταλήξει.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Πηγή: in.gr