Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν επιτίθεται ξανά στους «καραγκιόζηδες» του ρωσικού στρατού

Ο πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας γιόρτασε τα γενέθλιά του σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

Ο πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι η οργάνωσή του, η Wagner, θα συνεχίσει να μάχεται στην Ουκρανία εάν οι άνδρες του πάρουν ένα ξεχωριστό τμήμα του μετώπου χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους «καραγκιόζηδες» που διοικούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Γιορτάζοντας τα 62α γενέθλιά του σήμερα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες του τελικά θα αποχωρήσουν από την πολη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία στις 5 Ιουνίου αφού την παραδώσουν στον ρωσικό στρατό. Οι μισθοφόροι της Wagner κατέλαβαν την κατεστραμμένη πόλη στα τέλη Μαΐου ύστερα από μήνες συγκρούσεων.

«Εάν ολόκληρη η αλυσίδα (διοίκησης) είναι κατά 100% αποτυχημένη και θα διοικείται μόνο από καραγκιόζηδες που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κρέας, τότε δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, γνωστός για τον ωμό τρόπο και τις βωμολοχίες με τις οποίες εκφράζεται για να σχολιάσει την εξέλιξη του πολέμου.]

“До взятия Бахмута люди приходили со скрипом в зубах, со словами “я успею”. А сейчас появилось некое расслабление в обществе, о том, что взяли Бахмут, “приду не сегодня, приду завтра” – Пригожин о притоке добровольцев в ЧВК “Вагнер” pic.twitter.com/5VcSAIqTC7
— Командир Полка (@kompolk) May 31, 2023

«Δεν είναι όμορφο;», δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους με χαμόγελο, κοιτώντας τον νυχτερινό ουρανό που έχει φωτιστεί από τις εκρήξεις και τις κόκκινες λάμψεις από τα πυρά των μισθοφόρων του.

Στη συνέχεια προχώρησε σε λεπτομερή περιγραφή των προσθετικών μελών που έλαβαν οι τραυματισμένοι άνδρες του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνεχίζουν να μάχονται.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι άνδρες του θέλουν να παραμείνουν σε στρατόπεδα σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας για περίπου ένα μήνα και τότε θα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τότε θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ