«Πολύπαθο έργο το νέο διοικητήριο»

«Πολύπαθο» χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε. Καρδίτσας ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Κουτρομάνος.

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» σημείωσε ότι «το πρόβλημα ξεκίνησε με τον τρόπο που δημοπρατήθηκε, διότι δεν δημοπρατήθηκε με αναλυτικό προϋπολογισμό αλλά με ένα σύστημα κατ’ αποκοπήν».

Πρόσθεσε ότι ο «Ιανός» προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα υπόγεια και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ ο εργολάβος εγκατέλειψε το έργο. Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια πρέπει να βρει νέο εργολάβο για να ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου.

Ωστόσο για να γίνει αυτό, συνέχισε, πρέπει πρώτα να καταγράφουν όλες οι ζημιές κάτι που προωθεί ήδη η Περιφέρεια. Στη συνέχεια να συνταχθεί νέα μελέτη για το ποιες εργασίες απομένουν από εδώ και στο εξής, με αναλυτικό προϋπολογισμό για την κάθε εργασία.

Πρόσθεσε ότι εκκρεμεί ένα σημαντικό θέμα, αυτό της πίστωσης που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης θα το αντιμετωπίσουν.

Σε ότι αφορά τώρα το διαθέσιμο χώρο, όταν ολοκληρωθεί το έργο, ο κ. Κουτρομάνος υπογράμμισε ότι στο κτίριο είναι σίγουρο πως θα στεγαστούν και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εκτός της Περιφέρειας. «Όταν έγινε η μελέτη υπήρχαν τα διπλάσια άτομα στην περιφέρεια. Επομένως θα περισσέψουν χώροι και θα διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες. Όταν το διοικητήριο ολοκληρωθεί θα ελέγξει τις αιτήσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα δει με ποιους όρους και ποιές υπηρεσίες θα συστεγαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κ.Π.