Πολύτιμη δωρεά 28 σύγχρονων κλινών στο Νοσοκομείο από το Επιμελητήριο (ΦΩΤΟ)

Στη δωρεά 28 σύγχρονων κλινών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Το ΕΒΕ προχώρησε στην αγορά των εν λόγω κλινών αξιοποιώντας το ποσό το οποίο είχε συγκεντρωθεί από δωρεές στον ειδικό λογαριασμό για τις πληγείσες επιχειρήσεις του «Ιανού».

Να θυμίσουμε ότι την απόφαση αυτή είχε λάβει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου, κρίνοντας ότι το ποσό ύψους περίπου 28.000 ευρώ δεν θα παρείχε καμία ουσιαστική στήριξη να διανεμηθεί σε περισσότερες από 1.700 επιχειρήσεις. Μάλιστα τα Επιμελητήρια και τα μέλη τους που συνέδραμαν για την συγκέντρωση του ποσού είχαν συμφωνήσει να διατεθεί το ποσό για τον σκοπό ενίσχυσης του Νοσοκομείου.

Η παράδοση των κλινών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Τμήμα της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Καρδίτσας, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου, κ.ά.

Πιο αναλυτικά, η κ. Βίκυ Κουρκούνη, Προϊσταμένη της Χειρουργικής Κλινικής, ανέφερε ότι τέσσερις κλίνες θα χρησιμοποιηθούν για τις μακροχρόνιες ασθένειες, άλλα τέσσερα ηλεκτρικά κρεβάτια που θα είναι χρήσιμα για καρκινοπαθείς ασθενείς. ”Δώσαμε άλλα πέντε κρεβάτια στη μαιευτική και 16 κλίνες στην Παθολογική. Το ευτύχημα ήταν ότι το Επιμελητήριο μας ρώτησε για τις ανάγκες του ιδρύματος, και όντως ο αριθμός των κλινών είναι αρκετά μεγάλος. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι το νοσοκομείο λόγω του covid ήταν καταπονημένο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ζυγογιάννης, Πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, μίλησε για ένα ποσό που είχε συγκεντρωθεί σε έναν κοινό λογαριασμό για τις πληγείσες επιχειρήσεις της περιοχής από το Ιανό. ”Επειδή το ποσό δεν ήταν δυνατό να διαμοιρασθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, επιλέξαμε κατά συνεννόηση να δοθούν στο Νοσοκομείο”, συμπλήρωσε.

Η κ. Μαίρη Κουτσιούμπα, Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο, τους αρμόδιους φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα που όπως τόνισε, βρίσκονται δίπλα για την επίλυση ζητημάτων του Νοσοκομείου και για την ενίσχυσή του.