Με αφορμή την έντυπη έκδοση του βιβλίου του «Popular Economics», δηλαδή εκλαϊκευμένη οικονομία, ο καρδιτσιώτης επιστήμονας Δρ Φώτης Φυτσιλής επέδωσε αντίτυπά του τόσο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καρδίτσας όσο και στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ».

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου, μετά την πρώτη ηλεκτρονική εμφάνισή του το 2013. Το βιβλίο βασίζεται σε μια σειρά άρθρων περί της κρίσης χρέους της Χώρας στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας τα οποία φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα.

Ωστόσο, περισσότερο από την αναζήτηση των αιτίων, ο συγγραφέας εστιάζει στην προοπτική της Ελληνικής οικονομίας, κάτι που καθιστά το βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ. Κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της εφημερίδας, ο Δρ Φυτσιλής δήλωσε:

«Χάρηκα ιδιαιτέρως που βρέθηκα σήμερα στην εφημερίδα σας για τη συμβολική επίδοση του βιβλίου, ένα πόνημα που δημιουργήθηκε σταδιακά μέσα από τις φιλόξενες σελίδες σας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συντελεστές, ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους, για το βαθιά κοινωνικό τους έργο».

Ενημέρωσε επίσης για τη νέα του συγγραφική προσπάθεια, στα ελληνικά αυτή τη φορά, που αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους, με μια ευρεία θεματολογία γύρω από εφαρμογές της επιστήμης στη γεωργία, την οικονομία και την πολιτική.

Δρ Φώτης Φυτσιλής