«Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία» - κινητοποίηση συνταξιουχικών οργανώσεων στην Καρδίτσα

Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, ζητούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις στο Ν. Καρδίτσας, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τονίζουν ότι χιλιάδες συνταξιούχοι έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς, η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ενώ το ύψος της (7,75%) δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

Το πρωί οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE (ΤΕΒΕ), προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Γ. Σκιαδιώτης, ενώ στη συνέχει ακολούθησε πορεία.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
-Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

– Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

– Άμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ.

-Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

-Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Όλοι πιο μαζικά και δυναμικά στον δρόμο του αγώνα γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωή μας δεν υπάρχει

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα