Προκρίθηκε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού της Κων/πολης ο Δημητρης Τσιάμης!

Ο ακατάβλητος συμπολίτης άλτης Δημήτρης Τσιάμης θα δώσει το παρών στον τελικό άλλης μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης!

Συγκεκριμένα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκίνησε και διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Δημήτρης που κατάφερε να διασφαλίσει την παρουσία του σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, ως έβδομος στον προκριματικό του τριπλούν πήδηξε 16.26 και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό (3/3) τελικό που θα γίνει στις 7.45 μ.μ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία σπουδαία διάκριση για έναν αθλητή που είναι μόνιμος πανελληνιονίκης και δεν λέει να το βάλει κάτω!

Ο Τσιάμης το 2021 ήταν έβδομος στον τελικό του Τορούν με 16,40 μ., ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία έκανε ο Ανδρικόπουλος που με 16,39 μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον αυριανό τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής ήταν στον τελικό του τριπλούν και στη διοργάνωση του Τορούν.

«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ»

Λίγο μετά την επιτυχία του ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής μιλώντας στο SPORT24 τόνισε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δήλωσε αισιόδοξος για ένα μεγαλύτερο άλμα στον αποψινό τελικό.

Αρχικά κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας του στον προκριματικό είπε:

“Ήμουν σε καλή κατάσταση. Έκανα το μίνιμουμ που μπορούσα να κάνω. Πιστεύω ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα μπορούσα να κάνω σίγουρα φετινό ατομικό ρεκόρ πάνω από 16,50μ εύκολα.
Στο πρώτο άλμα πάτησα αρκετά πίσω και στη φόρα μου λίγο ψαχνόμουν γιατί είναι γρήγορο το ταρτάν και σε φέρνει λίγο πιο μπροστά. Δε χρειάζεται να προσπαθήσεις να τρέξεις, όσο προσπαθείς τόσο χειρότερα”.

Για το τι περιμένει στον τελικό: “Στον τελικό θα έχω βρει τα πατήματά μου, θα έχω καλύτερες φόρες και ελπίζω να κάνω φετινό ατομικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα ότι βγει. Όλα είναι πιθανά σε έναν τέτοιο τελικό”.

Τέλος σε ερώτηση για το γεγονός ότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο είπε:

“Είμαι ακόμα σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι στον ανοικτό στίβο θα είμαι σε θέση να κάνω και πάλι 17μ. Έτσι πιστεύω, αλλά θα δούμε”.