Προσωπική δήλωση του προέδρου της ΑΣΑ Δημήτρη Παπαδημητρίου

Η κατάσταση στη super league 2 όχι μόνο παραμένει προβληματική και στάσιμη, αλλά χειροτερεύει κι αυτό αποδείχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Οι ομάδες αντί για τα χρήματα που δικαιούνται εισέπραξαν “αέρα κοπανιστό” (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ εδώ) και υποσχέσεις από τον νέο πρόεδρο για πιθανές λύσεις στο… μέλλον!

Ποιο μέλλον όμως μπορεί να υπάρξει για σοβαρές διοικήσεις ομάδων που συμμετέχουν σ’ ένα θέατρο του παραλόγου όπου ενώ έχουν “ξεπατωθεί” να πληρώνουν, ο προϋπολογισμός τους τινάζεται στον αέρα κάθε λίγο και λιγάκι;

Η Αναγέννηση είναι μία από τις ΠΑΕ που τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξοδέψει απίστευτα χρήματα για να βρεθεί σε πρωταγωνιστική τροχιά, πράγμα που το πέτυχε. Τα προβλήματα όμως που προκύπτουν από την μηδαμηνή χρηματοδότηση, από τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στην κατηγορία και από χίλιες δυο άλλες στρεβλώσεις, είναι πολλά και μεταφέρονται και στο αγωνιστικό τμήμα.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν φυσικά τα δίκια τους! Γι’ αυτό και προχθές δεν προπονήθηκαν πιέζοντας να δρομολογηθεί η λύση για τα δεδουλευμένα τους. Από την άλλη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Παπαδημητρίου που έχει αναλάβει το μεγάλο βάρος έχει κι αυτός το δίκιο του, καθώς μέσα σε όλο αυτό το παρανοϊκό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί προσπαθεί και με το παραπάνω.

Τις τελευταίες ημέρες  ζήτησε από τους παίκτες της ομάδας να κάνουν υπομονή για να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα που υπάρχουν και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ έσοδα έστω και από το εισιτήριο καθώς είχαμε 1,5 μήνα αγωνιστική απραξία με τις υποχρεώσεις όμως να τρέχουν!

Με προσφυγές να προκύπτουν από την περσινή σεζόν που τακτοποιούνται συνεχώς, παρά την κινδυνολογία που περιγράφουν διάφορα ειδησεογραφικά φόρουμ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες της Αναγέννησης είναι διασφαλισμένοι αφού έχουν να κάνουν με μια πραγματική διοίκηση κι όχι με “φαντομάδες” που υπάρχουν σε άλλες ομάδες που οι παίκτες αντιμετωπίζονται ως… αναλώσιμα προϊόντα και είναι παρατημένοι.

Ο,τι κι αν συμβεί με την ομάδα, είναι σίγουρο ότι θα πάρουν τα χρήματά τους, όπως τα παίρνουν ακόμη και όσοι έχουν κάνει προσφυγές από τα προηγούμενα χρόνια. Προσφυγές που προέκυψαν από την ασυνέπεια σε όσα έχουν υποσχεθεί στις ομάδες για χρηματοδότηση κι από τον εκτροχιασμό των όποιων προϋπολογισμών.

Η απογοήτευση του Παπαδημητρίου με όλες τις παλινωδίες που λαμβάνουν χώρα στην κατηγορία είναι έκδηλη και αυτό φάνηκε από την προσωπική δήλωση που έκανε πριν από λίγη ώρα μέσα από την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και προμηνύει αποφάσεις.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά από δύο και πλέον μήνες, όπου ολόκληρη η Super League 2 βρίσκεται σε αδιέξοδο, ούτε και στο χθεσινό Συμβούλιο υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Για ακόμη μία φορά ακούσαμε αοριστίες και δεν μας κατατέθηκε καμία βιώσιμη λύση για τη σωτηρία της κατηγορίας. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από σίγουρο πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Εμείς ως Αναγέννηση Καρδίτσας από τη στιγμή που συνεχίζεται αυτό το «θέατρο του παραλόγου» δε βλέπουμε το λόγο να συμμετέχουμε σε αυτή την κωμωδία. Εμείς επιθυμούμε να λαμβάνουμε μέρος σε ένα πρωτάθλημα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και στο οποίο θα κερδίζει ο καλύτερος.

Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση μας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους».

Με τιμή

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ