«Θα», «θα» και... «αέρας κοπανιστός» αντί για χρήματα στο συμβούλιο της SL2

 Το αποτέλεσμα σ’ ο,τι αφορά το μέγα ζητούμενο που είναι τα χρήματα που δικαιούνται οι ομάδες της super league 2 στο συμβούλιο της λίγκας που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν… “αέρας κοπανιστός”!

Το μόνο που άκουσαν οι εκπρόσωποι των ομάδων που πληρώνουν (γιατί υπάρχουν και εκείνοι που δεν τους καίγεται καρφί) για να τις κρατάνε όρθιες, είναι τα διάφορα “θα” του  προέδρου για εξεύρεση πόρων στο μέλλον!!!

Συγκεκριμένα ενημέρωσε τις ομάδες ότι υπάρχει καλή πρόθεση από την FIFA και την UEFA στην οποία θ’ απευθυνθεί η ΕΠΟ για χρηματοδότηση και κάλυψη των εξόδων της διαιτησίας, αλλά και καλή διάθεση από την εταιρία Betsson να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα (περίπου 200.000 για όλες τις ομάδες!) που προβλέπονταν στη σύμβαση την οποία είχε καταγγείλει λόγω της αναστολής!

Το ίδιο και η ΕΡΤ που ζήτησε να γίνουν απλά κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 19 Ιουνίου.

Κι επειδή οι ειδήσεις περνάνε από διάφορα ειδησεογραφικά φόρουμ των Αθηνών ως… ευχάριστες εξελίξεις (!!!) για την κατηγορία, να διευκρινίσουμε ότι δεν μιλάμε για καινούργιους πόρους, αλλά για χρήματα που είχαν συμφωνηθεί και ήταν προϋπολογισμένα από την αρχή της σεζόν!

Τα οποία χρήματα μάλιστα πέρα από το γεγονός οτι δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά, κινδυνεύουν οι ομάδες να μην τα πάρουν!!!

Αυτό, ήταν το “ευχάριστο” που ανακοίνωσε ο κ. Μαρτσούκος δηλαδή στις ομάδες, ότι μετά από δικές του επαφές, δεν θα καταγγείλουν τη σύμβαση η χορηγός εταιρία Betsson και η ΕΡΤ!!!

Ψωνίσαμε δηλαδή από σβέρκο!

ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Για επαφές του νέου προέδρου της λίγκας με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τις εξελίξεις για τα χρήματα του στοιχήματος, ούτε λόγος! Η μόνη επαφή που είχε ήταν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο όπως και ο προηγούμενος Λεωνίδας Λεουτσάκος!

Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε πλέον είναι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου μετά την προσφυγή κατά της νομιμότητας των εκλογών που έκανε ο Αντώνης Ροκάκης, αλλά πλέον ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα καθώς έχουμε πλησιάσει στον Απρίλιο, ενώ η όλη ιστορία, ως γνωστόν, ξεκίνησε από τον Ιανουάριο!

Πλησιάζουν εκλογές, η βουλή θα διαλυθεί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σεζόν να κυλήσει χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική εξέλιξη στη χρηματοδότηση με τις ομάδες ταυτόχρονα να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα “βουνό” από τρέχοντα έξοδα, μισθοδοσίες, μετακινήσεις, διαιτησίες, προσφυγές (διότι έπεσσαν έξω στον προυπολογισμό τους με τα χρήματα που υπολόγιζαν) και χίλια δύο άλλα.

Επαναλαμβάνουμε, όμως ότι τα παραπάνω δεν αφορούν όλες τις ομάδες. Ούτε αυτές που το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να φύγουν το ταχύτερο απο την κατηγορία και να βρεθούν στη super league 1, oύτε εκείνες που απλά “φυτοζωοούν” για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ενδιαφέρουν μόνο το γκρουπ των λίγων που έχουν σοβαρές διοικήσεις που πληρώνουν και οι οποίες κάποια στιγμή θα τα βροντήξουν όπως έχουν κάνει άλλοι στη θέση τους στο παρελθόν…