Προσωρινοί ανάδοχοι για έργα οδικής ασφαλείας και αποκατάστασης ζημιών στην Π.Ε. Καρδίτσας, προς δημοπράτηση η γέφυρα στον Καριτσιώτη

Στην ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων για τα έργα της Βελτίωσης οδικής ασφαλείς στην Π.Ε. Καρδίτσας,  των αποκαταστάσεων ζημιών από το φαινόμενο «Διομήδης» στο δρόμο από Επ. Οδό 67 προς Έλατο και Μεγάλα Βραγκιανά και της αντιμετώπισης καταστροφών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» στο Τμήμα Μουζακίου- Κρυονέρι, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίνοντας τα σχετικά πρακτικά αξιολόγησης των ανοικτών ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Έργα οδικής ασφάλειας
Σε οτι αφορά τα έργα οδικής ασφάλειας, ο οικονομικός φορέας προσέφερε έκπτωση 45,26% και συνολική δαπάνη προσφοράς 705.109,89 ευρώ.
Λευκό ψήφισε  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τσιαπλές με την εξής τοποθέτηση:
Ψηφίζω ΛΕΥΚΟ, γιατί δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα και άλλα σημαντικά έργα. Προτείνω να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να ενταχθούν και τα παρακάτω έργα στον ορεινό και  εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας:
1. Ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας- Αιτωλοακαρνανίας.
2. Βελτίωση της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι-Τύμπανο- Αργιθέα-όρια με Νομό Άρτας.
 3. Κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού.
Αντίστοιχα στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας:
1. Αποκατάσταση των οδικών τμημάτων Σαραντάπορο – Νεράϊδα, Ίταμος –Καροπλέσι και Ραχούλα – Παλιοζωγλόπι, που έμειναν έξω από την εργολαβία των 143 εκ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ.
2. Χαλικόστρωση του «Παραμεγδόβιου» δρόμο Καρδίτσας –  Καρπενησίου μέχρινα ασφαλτοστρωθεί και κατασκευή γέφυρας στον Μέγδοβα.
3. Τοποθέτηση γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» στον Μέγδοβα, ανάμεσα σε Νεράϊδα και Καροπλέσι και διαμόρφωση του δρόμου 218 μ. ένθεν και ένθεν της  γέφυρας

Αποκαταστάσεις από «Διομήδη»
Σε οτι αφορά το έργο των αποκαταστάσεων από τον «Διομήδη», ο προσωρινός ανάδοχος
προσέφερε μέση έκπτωση 36,53% και συνολική δαπάνη προσφοράς 1.126.144 ευρώ.  Λευκό ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τσιαπλές

Ζημιές από «Ιανό»
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανακήρυξε προσωρινό μειοδότη για το έργο της αποκατάστασης των ζημιων στο δρόμο Μουζακίου- Κρυονερίου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από τον «Ιανό».
Ο οικονομικός φορέας προσέφερε έκπτωση 51,71% και συνολική δαπάνη προσφοράς 965.773,08 ευρώ.

Γέφυρα Καριτσιώτη
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του εργου κατασκευής γέφυρας στον ποταμό Καριτσιώτη και τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού από τον οποίο θα προκύψει ανάδοχος του εργου.