Πρωταγωνίστρια παρά τις αντίξοες συνθήκες

Για το περιβάλλον της super league 2, την εξέλιξη και όλα τα απίθανα που έχουν συμβεί και κατά τη φετινή σεζόν, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Τα έχουμε γράψει όλα…

Μιλάμε για μια παρωδία που όσο πάει γίνεται όλο και χειρότερη και που έχει φθάσει στα έσχατα σημεία απαξίωσης από τότε που ιδρύθηκε η κατηγορία!
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και έχοντας ν’ αντιμετωπίσει επιπλέον προβλήματα που είχαν να κάνουν με το γηπεδικό, μέσα σε καταστάσεις που της τίναξαν τον προϋπολογισμό στον αέρα, η Αναγέννηση όχι απλά στάθηκε αξιοπρεπώς αλλά διέγραψε μια εξαιρετική πορεία στον πρώτο γύρο πρωταγωνιστώντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Δυστυχώς και τις δύο φορές έπεσε πάνω σε καταστάσεις που είναι απροκάλυπτες. Το “σπρώξιμο” συγκεκριμένων ομάδων από το σύστημα που κουμαντάρει αυτή την εποχή το ποδόσφαιρο, την ανοργανωσιά και χίλιες άλλες δύο στρεβλώσεις που συνθέτουν αυτή τη διοργάνωση.

ΑΝΤΙΟΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Μέσα σε όλα αυτά είχε ν’ αντιμετωπίσει και το ζήτημα του γηπέδου. Από το καλοκαίρι, ως γνωστόν, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Στάδιο που είχε κλείσει για τα έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα.

Αναγκάστηκε, λοιπόν, να… ξενιτευτεί και να δώσει παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα στο Βόλο (Πανθεσσαλικό) και στη Λάρισα (AEL FC ARRENA και Αλκαζάρ)!

Οι επιπτώσεις ήταν κυρίως οικονομικές αφού η διοίκηση πέρα από το γεγονός ότι στερήθηκε έσοδα που θα είχε η ομάδα από τα εισιτήρια (ιδιαίτερα στο ξεκίνημα που ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός), αναγκάστηκε να καταβάλει κι ένα μεγάλο τίμημα για ενοίκια γηπέδων, διαιτησίες, αποστολές κλπ.

Υπολογίζεται ότι η οικονομική “τρύπα” εξαιτίας του γηπέδου και μόνο ήταν πάνω από 100.000 ευρώ! Οι συνθήκες, λοιπόν, ήταν εξαιρετικά αντίξοες αλλά παρόλα αυτά η ομάδα αγωνιστικά στάθηκε θαυμάσια.

Αν εξαιρέσουμε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο στο ματς – “μαγική εικόνα” με τον Απόλλωνα Πόντου στα πέναλτι, η Αναγέννηση δεν είχε βαθμολογικές απώλειες παρότι έπαιζε τα εντός έδρας ματς εκτός! Δεν έχασε βαθμούς ούτε στο Θεσσαλικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου (1-0) που έγινε στο ΑEL FC ARENA με λίγους πιστούς να την ακολουθούν και να τη στηρίζουν στην εξέδρα!

Η επιστροφή της στη φυσική της έδρα ήρθε στο ματς με τον ΠΟΤ Ηρακλή όπου κι αυτό το κέρδισε στις καθυστερήσεις με μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Στάδιο, ενώ στο φινάλε του πρώτου γύρου πέτυχε πέραν όλων των άλλων και μια ιστορική εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας που την έφερε στη 2η θέση που καταλαμβάνει σήμερα.

Μια εξαιρετική διαδρομή, λοιπόν, που σε ένα κανονικό πρωτάθλημα κι όχι αυτή τη γελοιότητα που παρακολουθούμε, σήμερα μπορεί να την είχε οδηγήσει ακόμη και στην πρώτη θέση που καταλαμβάνει ο… “άχαστος” Πανσερραϊκός!

Η ΦΩΤΟ από την φετινή “εξορία” της Αναγέννησης σε γήπεδα της Λάρισας (AEL FC ARENA) όπου έδωσε εντός έδρας παιχνίδια. Μπορεί να στερήθηκε έσοδα από εισιτήρια, αλλά δεν είχε καμία  βαθμολογική απώλεια!