Πρόταση δυσπιστίας: Εφαρμόσαμε τα… πρωτόκολλα απαντά για το μπάζωμα στα Τέμπη ο Τριαντόπουλος

«Όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες», υποστήριξε ο κ. Τριαντόπουλος στη Βουλή.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο που συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη και νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αποποιήθηκε των ευθυνών για την αλλοίωση του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην ομιλία του στη Βουλή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου, υποστήριξε ότι αυτό έγινε με βάση τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για τη διαχείριση παρόμοιων κρίσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».

Οι ενέργειες έγιναν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες

Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».

«Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα», υποστήριξε ο κ. Τριαντόπουλος

Ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλέστηκε δε την εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος όπως είπε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του, ενώ άφησε αιχμές περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας, λέγοντας «όλα είναι στη Δικαιοσύνη, ξεχάστε το αφήγημα περί συγκάλυψης».