Ένα από τα επιτεύγματα του ΑΣ Καρδίτσας όλα αυτά τα χρόνια που έχει διαγράψει την καταπληκτική διαδρομή από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ στο κορυφαίο επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ και της Α1, είναι δίχως αμφιβολία η παρουσία του κόσμου στις αγωνιστικές του εκδηλώσεις!

Την περίοδο που στα ελληνικά δρώμενα στο εν λόγω άθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων επικεντρώνονταν αποκλειστικά μόνο στις γνωστές και μόνιμες (μέχρι σήμερα) κόντρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το ποιος από τους δύο θα πάρει τον τίτλο, την περίοδο που ακόμη και τα γήπεδα των “πρωτοπόρων” της άνθισης του ελληνικού μπάσκετ Αρη και ΠΑΟΚ, ήταν άδεια, με την επαρχία να “φυτοζωεί”, στην Καρδίτσα ζούσαμε έντονες στιγμές σ’ ο,τι αφορά την προσέλευση των φιλάθλων.

Απο το παλιό μικρό και ανεαρκές κλειστό και μόλις οι “κυανόλευκοι” άρχισαν να καλλιεργούν τις προσδοκίες για πρωταγωνιστική τροχιά και ανόδους (από τη Γ’ Εθνική στη Β’, από τη Β’ στην Α2 και φέτος στην κορυφαία κατηγορία!), ο κόσμος άρχισε να ανταποκρίνεται με μαζικότητα. Τόση που κατέστησε τον ΑΣΚ το πιο δημοφιλές σωματείο σε όλες της κατηγορίες που πέρασε μέχρι να φθάσει φέτος να κάνει το μεγάλο άλμα.

Η εικόνα, δε που βγήκε από το μεγάλο κλειστό γυμναστήριο από την ώρα που παραδόθηκε μέχρι φέτος που έγινε αυτό που ούτε φανταζόμασταν, η απονομή δηλαδή του τροπαίου για την άνοδο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και μνημονεύτηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο ΑΣΚ εκπροσωπώντας τυπικά και ουσιαστικά μια ολόκληρη περιοχή, ήταν επόμενο να υπερτερεί από πλευράς μαζικότητας, έναντι άλλων ομάδων που συνάντησε στο δρόμο του σε όλα τα πρωταθλήματα και φυσικά στο φετινό.

Δεν θα μπορούσαν να τον υπερπεράσουν σε προσέλευση συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα, ούτε φυσικά κάποιες ομάδες που ναι μεν εκπροσωπούσαν την επαρχία, αλλά όχι με πρωταγωνιστικές βλέψεις

Τον καθοριστικότερο ρόλο για να τον αγκαλιάσει ο κόσμος τον έπαιξε η πρωταγωνιστική του πορεία. Οπως διαπιστώσαμε και στην περίπτωση της γειτονικής Λάρισας (του πρώην δηλαδή Ερμή Αγιάς), με το που έγιναν νίκες υπερβατικές και μια καταπληκτική διαδρομή φέτος στο πρωτάθλημα της basket league, ο κόσμος ανταποκρίθηκε (ΦΩΤΟ) και με το παραπάνω για πρώτη φορά.

Από εκεί δηλαδή που η ομάδα έπαιζε με… 50 ανθρώπους στην εξέδρα (το επισήμανε εύστοχα ο προπονητής της Φώτης Τακιανός μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό) έφθασε στο σημείο στον αγώνα της περασμένης Τρίτης να έχει 3.500 κόσμο!!!

Εδώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο, οτι οι ομάδες είναι αυτές που μπορούν να φέρουν τους φιλάθλους στο γήπεδο. Η εν πάση περιπτώσει η κύρια αφορμή, ιδιαίτερα στην αθλητική πραγματικότητα της Ελλάδας, είναι μια πρωταγωνιστική πορεία που θα χαροποιήσει τον κόσμο.

ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η παρουσία του κόσμου, λοιπόν, μνημονεύτηκε ιδιαίτερα και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν (να μην ξεχνάμε μάλιστα ότι είχαμε και περιοριστικά μέτρα με την πανδημία), αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με την ουσία του πράγματος που δεν είναι μόνο τα λόγια θαυμασμού, αλλά και τα θεμέλια για την επόμενη μέρα.
Ο ΑΣΚ και οι άνθρωποι που τον “τρέχουν” βασίζει πάρα πολλά στην παρουσία του κόσμου της Καρδίτσας. Οχι μόνο σ’ αυτή που αφορά στην προσέλευσή του στο γήπεδο που θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι θα βλέπουμε πλέον αγώνες με τεράστιες ομάδες στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και στη στήριξη σε όλα τα επίπεδα.
Στη διασπορά των μετοχών τώρα που ιδρύεται η ΚΑΕ, στα εισιτήρια διαρκείας, στις χορηγίες και κυρίως στη θετική ενέργεια που μπορεί να δώσει όλη η πόλη για να συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο εγχείρημα και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο…

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Με την άνοδο στη basket league, ανοίγεται ένας δρόμος και παρουσιάζεται μια ευκαιρία μοναδική για τον αθλητισμό της Καρδίτσας. Δεν περικλείεται μόνο στην ομάδα και στο άθλημα του μπάσκετ. Εχει πλέον την δυνατότητα η Καρδίτσα να γράψει ιστορία. Ν’ αντιμετωπίσει επιτυχώς προκλήσεις που ουδέποτε της χτύπησαν την πόρτα να κάνει κι άλλες υπερβάσεις. Αυτή την ευκαιρία πρέπει όλοι όσοι ζούμε στην περιοχή να την αξιοποιήσουμε…

Θ.Κ.