«Ψυχή» του Ερυθρού Σταυρού οι εθελοντές/ιες - απονομή πτυχίων σε 41 εθελοντές της Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

Οι εθελοντές αποτελούν την ψυχή και την κινητήριο δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος παρέστη στη σημερινή τελετή απονομής πτυχίων σε 41 Εθελόντριες/ες Νοσηλευτικής και Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας.

Παράλληλα έγιναν προαγωγές εθελοντών/ιών, ενώ τιμήθηκε η μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα πρώην Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καρδίτσας Κώστα Αντωνόπουλου.

Την εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός στάθηκε στην προσφορά των εθελοντριών και των εθελοντών. Εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για το έργο που παράγει ο Ερυθρός Σταυρός Καρδίτσας.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εθελοντές «είναι η καρδιά, η ψυχή και η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». «Ευελπιστούμε να εμπεδώσουν το νέο ήθος και ύφος που θέλουμε να έχουν οι εθελοντές μας για να αποτελέσουν το παράδειγμα της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχουμε τον ελληνικό ερυθρό Σταυρό σύγχρονο, καινοτόμο και αλληλέγγυο».

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καρδίτσας κ. Αικατερίνη Νταλντάνη, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ερυθρού  Σταυρού, στις θεμελιώδεις αρχές του που μεταξύ άλλων είναι ο ανθρωπισμός και ο εθελοντισμός. Απευθυνόμενη προς τους εθελοντές τους κάλεσε να διαφυλάξουν τις αξίες του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού. Σε δηλώσεις χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «γιορτή» για τους εθελοντές που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους βοηθώντας πάσχοντες συνανθρώπους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα