Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι τευτλοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας, καθώς η παραγωγή έχει αρχίσει να σαπίζει εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Ενώ τέτοια περίοδο άλλες χρονιές ολοκληρώνονταν η συγκομιδή των τεύτλων, φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καθώς δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ που θα απορροφήσει την παραγωγή.
Να σημειώσουμε ότι φέτος σε όλη τη χώρα καλλιεργήθηκαν περί τα 16.000 στρέμματα, από τα οποία τα 6.000 στη Θεσσαλία (500 περίπου στο Ν. Καρδίτσας). Στις τάξεις των καλλιεργητών επικρατεί διάχυτος προβληματισμός, καθώς έχουμε εισέλθει στο Νοέμβρη και ακόμη δεν βλέπουν «φως στον ορίζοντα». Προβληματισμός ο οποίος μεγαλώνει αν αναλογιστεί κανείς ότι εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ, θα πρέπει πρώτα να γίνουν εργασίες συντήρησης στη γραμμή παραγωγής.
Η αγωνία έγκειται εκτός των άλλων και στο γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στην περίοδο των καλλιεργητικών εργασιών για τις χειμερινές σπορές στα σιτηρά και οι παραγωγοί παραμένουν μετέωροι.
Οι αγρότες περιμένουν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση η οποία με βάση το μικρό αριθμό των στρεμμάτων αναμένεται να κυμανθεί στα 100-120 ευρώ το στρέμμα. Ποσό στο οποίο αν προστεθεί και το «τσεκ» δεν επαρκούν σε πολλές περιπτώσεις για να καλύψουν στο στρεμματικό κόστος παραγωγής.