Σε χορτολιβαδική έκταση κάτω από το Φανάρι προωθείται το διαδημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα στο Ν. Καρδίτσας

Τη δρομολόγηση εξελίξεων για το θέμα του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Ν. Καρδίτσας προανήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος.

Με αφορμή ερώτηση του Δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα, σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, επισκέφθηκαν την Γενική Διευθύντρια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Λάρισα. Ζητήθηκε να δοθεί η πράξη αποχαρακτηρισμού χορτολιβαδικης έκτασης 30 στρεμμάτων κάτω από την τ.κ. Φαναρίου (στο δρόμο που οδηγεί προς τη Μαγούλα) για την κατασκευή του καταφυγίου.
Όπως είπε, παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα. «Απ’ ότι φαίνεται το θέμα λύνεται, θα γίνει η πράξη αποχαρακτηρισμού. Θα ακολουθήσει η σύνταξη της μελέτης ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει κατατεθεί ο φάκελος» σημείωσε ο κ. Τσιάκος.
Σε γενικότερη ενημέρωση που έκανε προς το σώμα ο κ. Τσιάκος, σημείωσε ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού στην οδό Χαρίτου, στο πλαίσιο της εργολαβίας μετατροπής σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Επίσης πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και μετά θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού.