Σε ελεύθερη πτώση η ζήτηση του μοσχαρίσιου κρέατος στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας

Πιο οικονομικές εναλλακτικές αναζητούν οι καταναλωτές

Αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες οι καταναλωτές εξαιτίας των υψηλών τιμών που καταγράφονται σε μεγάλη γκάμα ειδών διατροφής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση της κατανάλωσης του μοσχαρίσιου κρέατος που επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους κρεοπώλες.

Η τιμή του μοσχαριού παραμένει αυξημένη εδώ και μήνες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αισθητή πτώση της κατανάλωσης. Τη θέση του παίρνουν κυρίως το κοτόπουλο και το χοιρινό, τα οποία θεωρούνται πιο προσιτές λύσεις για τις οικογένειες που προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Οπως τόνισε στο “ΝΑ” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Καρδίτσας κ. Κ. Μπέσιος το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, η μείωση του μοσχαρίσιου κρέατος έχει μειωθεί σημαντικά.

“Οι τιμές έχουν αυξηθεί και οι πελάτες μας αναζητούν λύση” σημείωσε ο κ. Μπέσιος υπογραμμίζοντας ότι οι καταναλωτές στρέφονται πλέον σε άλλα είδη κράτος για το τραπέζι τους που είναι πιο φθηνά. “Υπάρχει μεγάλη στροφή προς το χοιρινό κρέας η τιμή του οποίου διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα αλλά και στο κοτόπουλο” είπε ο κ. Μπέσιος σημειώνοντας ότι ούτε το αρνί…πλησιάζουν αφού και εκείνο είναι ακριβό.

Να σημειώσουμε ότι το μοσχάρι στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας πωλείται περίπου στα 17 ευρώ/κιλό ενώ το χοιρινό στα 7,50-8,00 ευρώ/κιλό.

Εξάλλου ο κ. Μπέσιος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η αγοραστική δύναμη άνω καταναλωτών. Το αυξημένο κόστος τροφίμων, ενέργειας και καθημερινών αναγκών πιέζει τα νοικοκυριά τα οποία στρέφονται σε οικονομικότερες επιλογές ή περιορίζουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.

Τζένη Σουλτανιά

Aναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών