Oι εξελίξεις για την ώρα, σ’ ο,τι αφορά τη χρηματοδότηση των ομάδων από το στοίχημα, μόνο θετικές δεν είναι για τη super league 2.

Μία εβδομάδα μετά την απόφαση για την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αποφάσισε να κατανείμει τα χρήματα η πολιτεία, όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά με τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, το αδιέξοδο παραμένει!

Μάλιστα χθες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στη χρηματοδότηση του αθλητισμού από τη φορολόγηση των δελτίων κερδών των παικτών του στοιχήματος και η οποία δεν θα περιλαμβάνει μέσα τη SL2!!!
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του:

«Δέχομαι κρούσεις για να τους συναντήσω (την SL2) με επιχειρήματα ότι η απόφαση περί αναστολής, που πήραν, ήταν υποκινούμενη από μεγαλόσχημο ποδοσφαιρικό παράγοντα και άλλες δικαιολογίες…

Είναι ξεκάθαρο, το ξαναλέω, ότι διάλογος θα υπάρξει εκ νέου μόνο εφόσον επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Κι αφού αποδεχτούν επίσημα, όπως π.χ. έκανε η λίγκα του μπάσκετ, ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν ομάδες χωρίς εγγυητική επιστολή και πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, ούτε ομάδες που εμπλέκονται σε πιθανή χειραγώγηση αγώνων, έως ότου οι υποθέσεις να διαλευκανθούν πειθαρχικά.

Θα έπρεπε οι ίδιοι να σπεύδουν να προφυλάξουν το πρωτάθλημά τους, την Super League2 που είναι «υπό επιτήρηση» με τα χαμηλότατα όρια επιτρεπόμενου στοιχηματισμού τα οποία έχει επιβάλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, χαρακτηρίζοντάς το «άκρως επικίνδυνο» και όχι να απαιτούν κιόλας 8 εκατ. ευρώ»!

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ…
Τα παραπάνω φυσικά έρχονται να μεγαλώσουν την ανησυχία των ομάδων της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας που αντιμετωπίζεται με έναν προκλητικά απαξιωτικό τρόπο.
Φορτώνουν όλες τις “αμαρτίες” του ελληνικού αθλητισμού (και όχι μόνο) στη super league 2, για την κατάντια της οποίας με συνεχείς αναδιαρθρώσεις, έλλειψη εποπτείας, αλλά και διαχωρισμού των ομάδων σε “εκλεκτές και μη”, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην απαξίωσή της.

Κι αντί να την ενισχύσουν οικονομικά, να κάνουν μια σοβαρή εποπτεία επιβάλλοντας κανόνες ισονομίες σε όλα τα επίπεδα, έρχονται να την εγκαταλείψουν και να δώσουν ακόμη και τα χρήματα που δικαιούνται από το στοίχημα που τις εκμεταλλεύεται με τις εταιρίες να θησαυρίζουν, στους μεγάλους της SL1!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με όλα αυτά τα δεδομένα κι ενώ το αδιέξοδο καλά κρατεί, σήμερα η super league 2 προγραμμάτισε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο (είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα) ώστε να αποφασίσουν οι ομάδες για την περαιτέρω στάση τους.

Με την αποχή το μέτρο της πίεσης φαίνεται ότι δεν αποδίδει αλλά προκαλεί και προβλήματα στις ίδιες τις ομάδες. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για αθλητικές οντότητες που ο φυσικός τους χώρος είναι το γήπεδο κι όχι τα… γραφεία στα οποία οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκεκριμένες λογικές.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες, έτσι και στην Αναγέννηση ο προβληματισμός είναι μεγάλος.