Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των καυσίμων, παρά τη σχετική μείωση που σημείωσαν το περασμένο διάστημα. Παρότι οι Καρδιτσιώτες άρχισαν να αισιοδοξούν για την αλλαγή σκηνικού στις «τσουχτερές» τιμές των καυσίμων, τελευταία σημειώνεται ξανά άνοδος, αλλά τουλάχιστον όχι με τον ανεξέλεγκτο τρόπο όπως συνέβαινε στις αρχές της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου βενζινοπωλών Ν. Καρδίτσας, ανέφερε ότι οι τιμές πράγματι πριν λίγες μέρες παρουσίασαν κάθοδο, βάζοντας τέλος στο ξέφρενο «ράλι» των αρχικών αυξήσεων. «Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου κυμαινόταν μεταξύ 1,90 και 1,95 ευρώ/ το λίτρο, ενώ η τιμή της βενζίνης είχε διαμορφωθεί μεταξύ 2,10 και 2,15 ευρώ/ το λίτρο.

Τις οι μέρες που διανύουμε, παρατηρείται ξανά σταδιακή άνοδο των τιμών των καυσίμων, όχι όμως με τη συχνότητα που συνέβαινε κατά την έξαρση της ακρίβειας. Τουλάχιστον δεν βιώνουμε εκείνο τον καλπασμό των τιμών, αλλά παρακολουθούμε τη νέα τάση αύξησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»