Σεισμόπληκτους ανακήρυξε η Πολιτεία το Δήμο Αργιθέας και περιοχές των Δήμων Λ. Πλαστήρα, Μουζακίου και Καρδίτσας, από το σεισμό των 5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 31 Αυγούστου στα ορεινά σύνορα των Νομών Καρδίτσας- Τρικάλων.

Με απόφαση την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιος Γιαννακίδης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οριοθετούνται οι σεισμόπληκτες περιοχές, ώστε να προχωρήσει η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 31ης Αυγούστου εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλουν στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας έξι μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης στο Φ.Ε.Κ.

Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

Προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως ορίζονται στην απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

H Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) και από 20% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στις περιπτώσεις που δεν χορηγείται στον δικαιούχο δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα ή ο ίδιος δεν επιθυμεί τη λήψη του, δύναται να λάβει μόνο τη Δ.Κ.Α.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα