Σεμινάριο για τους λογιστές και φοροτεχνικούς της Καρδίτσας με κεντρικό θέμα τη φορολογία εισοδήματος / φορολογία αγροτών, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας (Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ), στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Στο σεμινάριο εκφράστηκαν μεταξύ άλλων παράπονα των λογιστών για τα λάθη και τις καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θεωρείται αδύνατο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα έως τις 26 Ιουλίου. Κυρίαρχα προβλήματα εντοπίζονται στους χρόνους υποβολής τους, όπως και στη ροή τους.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε αλλαγές που αφορούν στο έτος 2023 & 2024, μείωση τέλους επιτηδεύματος, ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, εισοδήματα που μειώνουν το ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, λοιπές μειώσεις του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και ειδικές ρυθμίσεις.

Επιπλέον, άλλα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους στο σεμινάριο ήταν η φορολόγηση επί του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα που διέκοψαν την ατομική επιχειρηματική δραστηριότητά τους και έχουν συστήσει μονοπρόσωπη εταιρεία, η μείωση της προκαταβολής φόρου, το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, η διάρκεια και φορολογική αντιμετώπιση βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, η έκπτωση δαπανών ανακαίνισης κτιρίων, οι διαδικασίες μεταβολής φορολογικής κατοικίας, η χωριστή φορολογική δήλωση συζύγων, η φορολογία αγροτών Συμβολαιακή Γεωργία, MyDATA αγροτών – διαβιβάσεις – παραδείγματα, και τέλος Ε3 Φ2023, Ε1 Φ2023.

Στο σεμινάριο ήταν εισηγητές ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, το στέλεχος της ΑΑΔΕ – Εισηγήτρια Σεμιναρίων, κα Βασιλική Γιόβα, και ο Πρ. Προϊστάμενος ΔΕΑΦ Α’ ΑΑΔΕ – Εισηγητής Σεμιναρίων κ. Αθανάσιος Σαράφης.