Τον Πολιούχο της, Ιερομάρτυρα Άγιο Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου τίμησε σήμερα η Καρδίτσα. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο και θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή των Μυροφόρων.

Άρχισαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Καρδίτσας Αγίου Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού. Το απόγευμα, Κλήρος, Αρχές και λαός, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης και υποδέχτηκαν την Κάρα του Αγίου.

Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος ττου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου., παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Κυριακή έχει ως εξής:

Κυριακή Μυροφόρων – 19 Μαΐου

Ώρα 7:00 π.μ. Έναρξις της ακολουθίας του Όρθρου. Κατά την ακολουθίαν του Όρθρου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
Εν συνεχεία, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.

Ώρα 11.00 π.μ. Λιτάνευσις τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνος του εορταζομένου αγίου ιερο-μάρτυρος Σεραφείμ τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού. Δέησις εις την Κεντρικήν Πλατείαν της πόλεως Καρδίτσης.

Ώρα 7.00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός εις Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσης (Μετόχιον Ι.Μ. Κορώνης) και ιερά Παράκλησις ενώπιον της τιμίας Κάρας.