Σημαντικές ποσότητες νερού έφερε στο Ν. Καρδίτσας η κακοκαιρία, θα καθυστερήσει η σπορά στο βαμβάκι, προβλήματα σε όσους έσπειραν

Σημαντικές ποσότητες νερού έπεσαν στο Ν. Καρδίτσας από την χθεσινή καιρική αστάθεια. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την περιοχή μας. Συνοδεύτηκε από ισχυρή καταιγίδα τις μεσημεριανές ώρες, χαλάζι μικρής διαμέτρου και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Τα κυριότερα προβλήματα που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αφού τα καλλιεργήσιμα εδάφη δέχθηκαν σημαντικές ποσότητες νερού. Με το μεγαλύτερο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού να βρίσκεται εν αναμονή της σποράς για τη βαμβακοκαλλιέργεια, οι καιρικές συνθήκες μετατόπισαν προς τα πίσω χρονικά για 7-10 ημέρες τη βαμβακοσπορά.

Ωστόσο προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι έσπειραν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ όπως μας μετέφεραν αγρότες, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για το τριφύλλι αλλά ούτε και για το καλαμπόκι εξαιτίας της υγρασίας. Επίσης κάποιες κατά τόπους ζημιές προκλήθηκαν στα σιτηρά απο τον αέρα.

Στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, χθες το μεσημέρι καταγράφηκαν ηλεκτρικές εκκενώσεις σε αυξημένη πυκνότητα, ενώ για σύντομο χρονικό διάστημα έπεσε χαλάζι μικρής διαμέτρου, δίχως να προκληθούν ζημιές.

Πάντως η ραγδαιότητα της βροχής έφθασε προς στιγμής μέχρι και τα 116 χιλιοστά ανά ώρα στην πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Συνολικά στην Καρδίτσα χθες έπεσαν περί τα 42 χιλιοστά, ενώ ξεπέρασαν τα 53 μαζί και με την προχθεσινή ημέρα. Μάλιστα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας κλήθηκε να προχωρήσει σε δύο αντλήσεις υδάτων.

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Πεζούλα της λίμνης Πλαστήρα έπεσαν 53 χιλιοστά βροχής και στο Μουζακι περίπου 32.