Με τις καταστάσεις που αντιμετώπισα με την πανδημία του κορωνοϊού μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο και με τον “Ιανό” στο Δήμο Καρδίτσας, είδα ότι μπορώ να προσφέρω. Θεωρώ ότι ο καθένας κάνει τον κύκλο του.

Πιστεύω ότι διαθέτω εμπειρία και ζω μέσα στον κόσμο. Πρέπει να είσαι μέσα στα προβλήματα, να τα γνωρίζεις, για να μπορείς να τα λύνεις» σημείωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Σπάνιας ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό». Χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» την 4ετία που πέρασε, αφενός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αφετέρου λόγω των καταστροφών που προκάλεσε το πέρασμα του «Ιανού», με τον ίδιο να καλείται να διαχειριστεί ως Αντιδήμαρχων Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας το θέμα των πρώτων αποζημιώσεων στους πληγέντες δημότες.

«Σχέδιο για την υγεία στη δεύτερη 4ετία»
Στην τετραετία που κύλησε μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων για τη χώρα, υπογράμμισε ότι συντελέστηκαν βελτιώσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, ωστόσο αναγκαστικά ορισμένα σχέδια αναγκαστικά μετατέθηκαν πιο πίσω χρονικά.
«Η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξαν ότι μπορούν να λάβουν γενναίες αποφάσεις, να πραγματοποιήσουν σε τομές ώστε να προχωρήσει ο τομέας της Υγείας. Ο covid γονάτισε το σύστημα, το προσωπικό και τις δομές. Πρέπει να είμαστε δίπλα στο ιατρικό προσωπικό και τους υγειονομικούς που υπερέβαλαν εαυτούς και κράτησαν το σύστημα υγείας μέσα στην πανδημία, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει ένα σημαντικό σχέδιο από τη Νέα Δημοκρατία για τον κλάδο της υγείας στην δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας.

«Κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό»
Επισήμανε ότι ο ίδιος έχει εικόνα από τον τρόπο που λειτουργούν οι δομές υγείας στο Ν. Καρδίτσας και τις ανάγκες τους. Ειδικά σε ότι αφορά το προσωπικό, συνέχισε, το πρόβλημα είναι γενικό καθώς καταγράφεται μεγάλη φυγή γιατρών προς το εξωτερικό και τον ιδιωτικό τομέα με το θέμα της αμοιβής να διαδραματίζει κομβικό ρόλο. «Εδώ πρέπει να δώσουμε κίνητρα, κυρίως για την επαρχία. Χρειαζόμαστε γιατρούς για να λυθούν τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ, προσθέτοντας: «είναι προβλήματα τα οποία τα έχω επισημάνει όλα τα αυτά τα χρόνια».

Υγεία, οδικό δίκτυο, νερό  και ειδικό σχέδιο ανάπτυξης
Ο κ. Σπάνιας υπογράμμισε ότι η υγεία και το οδικό δίκτυο είναι τα βασικά ζητήματα της Καρδιτσιώτικης υπαίθρου (ιδίως στον ορεινό όγκο), όπως και εκείνο του νερού.
Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στο οδικό δίκτυο της Αργιθέας στο πλαίσιο των αποκαταστάσεων των υποδομών που επλήγησαν από τον «Ιανό», αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τους Δήμους Αργιθέας, Λ. Πλαστήρα και Αγράφων
Ειδική μνεία έκανε στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε το κυβερνητικό επιτελείο για το Νόμο μετά το πέρασμα της θεομηνίας του «Ιανού». Μίλησε επίσης για την ανάγκη σύνταξης ενός ειδικού σχεδίου ανάπτυξης για το Νομό Καρδίτσας, με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Διατήρηση της σταθερότητας  και της ασφάλειας στη χώρα»
Κλείνοντας, επισήμανε ότι το διακύβευμα για τις επερχόμενες εκλογές είναι η διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα. «Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς» ανέφερε και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να είναι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επόμενη Βουλή.