Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίο επί της ουσίας προετοιμάζει το πρόγραμμα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την προσεχή Παρασκευή στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως επισκέφτηκε νωρίτερα το εργοστάσιο της “Μέλισσα- Κίκιζας” το οποίο υλοποιεί μια σημαντική επένδυση με κονδύλια από το ταμείο Ανάκαμψης. Σημείωσε μάλιστα πως ένα σημαντικό έργο υποδομής που είναι ο Βόρειος άξονας Ε-65 υλοποιείται από το πρόγραμμα Ανάκαμψης και Σταθερότητας, όπως και έργα υποδομής άρδευσης, δίκτυα αγωγών, φράγματα κ.α. έργα στην περιφέρεια που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής. Το σημαντικότερο όλων ωστόσο επισήμανε είναι πως έχουν κατατεθεί  επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα από τον ιδιωτικό τομέα της τάξης των 11 δις ευρώ και ένα σημαντικό μέρος από αυτά προέρχεται από τη Θεσσαλία που έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες.

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί σημαντικά έργα υποδομής στη Θεσσαλία και ιδιωτικές επενδύσεις.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετικό ερώτημα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παροχές και μάλιστα προεκλογικού χαρακτήρα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, γίνεται έμμεσα με κάποιες παροχές, γιατί άμεση ενίσχυση απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης στάθηκε και στα σημαντικά φορολογικά κίνητρα που δίνονται φέτος στους αγρότες που είναι σε συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών, ή σε συμβολαιακή γεωργία με τη μείωση του φόρου κατά 50% τονίζοντας ότι η προθεσμία για να μπουν στη σχετική πλατφόρμα λήγει στα τέλη Φλεβάρη

Σκυαλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί σημαντικά έργα υποδομής στη Θεσσαλία και ιδιωτικές επενδύσεις.