«Σολομώντεια λύση» για τη μετεγκατάσταση κατοίκων του Βλοχού πρότεινε στην κυβέρνηση ο Δήμαρχος Παλαμά

Τη «Σολομώντεια λύση» της μερικής μετεγκατάστασης όσων κατοίκων το επιθυμούν από την πλημμυρόπληκτη κοινότητα του Βλοχού πρότεινε ο Δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα (29/2) με τον Υφυπουργό Κλιματικής και πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και εκπρόσωπο του ΣΕΒ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι καταγράφεται διχογνωμία μεταξύ των κατοίκων του Βλοχού για την μετεγκατάστασή ή όχι της κοινότητας, ο Δήμαρχος πρότεινε να επιτραπεί η μετεγκατάσταση όσων κατοίκων το επιθυμούν. Αυτό δήλωσε στον «Νέο Αγώνα» ο κ. Δασκαλόπουλος στο περιθώριο της σημερινής πρώτης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

«Πρότεινα τη σολομώντεια λύση που νομίζω είναι η πιο δίκαιη. Από το να φέρνουν γύρω – γύρω οι ευθύνες ας την αναλάβω εγώ. Έκανα την πρόταση της μερικής μετεγκατάστασης όσων κατοίκων το θέλουν και οι υπόλοιποι να παραμείνουν στο χωριό με όλα τα δικαιώματα και την αποζημίωση που νομίμως διακαίονται. Από την κυβέρνηση μου είπαν ότι θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά και από εβδομάδα θα έχουμε νεότερα» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. Πρόσθεσε ακόμη ότι η μερική μετεγκατάσταση του Βλοχού προτείνεται να γίνει στο σημείο που προβλέπεται εκείνη της Μεταμόρφωσης (μεταξύ Παλαμά – Καλυβακίων), ενώ αν δεν επαρκεί ο χώρος θα βρεθεί κάποιο άλλο μέρος.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών