Ενώπιων εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών της οι οποίοι της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή μίλησε χθες το απόγευμα η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Σωτηρία Μπακαλάκου.

Η κ. Μπακαλάκου χειροκροτήθηκε θερμά από Καρδιτσιώτες που έδωσαν το παρών στην κεντρική προεκλογική ομιλία της στο ξενοδοχείο “Κιέριον” και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει.

“ Ο βουλευτής είναι εκπρόσωπος της περιοχής μας. Δεν είναι «γλάστρα» σε ψηφοφορίες στη βουλή, ούτε έκθεμα σε εθνικές εορτές και επετείους. Δεν μπορεί να είναι ένας αμέτοχος χειροκροτητής αποφάσεων που λαμβάνονται για τον τόπο που τον εκλέγει” είπε η κ. Μπακαλάκου και συνέχισε

“Οφείλει να έχει και ο ίδιος σχέδιο και όραμα για την περιοχή που εκλέγεται. Συνυφασμένο με το πρόγραμμα και τις πολιτικές του κόμματός του. Οφείλει να δίνει μάχες για να το δει να υλοποιείται. Και αν χρειαστεί να «χτυπάει και το χέρι στο τραπέζι». Πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι βουλευτής νομού Καρδίτσας. Αυτή είναι η ξεκάθαρη υπόσχεση που σας δίνω για την επόμενη των εκλογών: Θα τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ψήφο της Καρδιτσιώτισσας και του Καρδιτσιώτη με τρόπο και έργο που θα τους κάνει υπερήφανους για την επιλογή τους”.

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Μπακαλάκου περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Ελληνες οι οποίοι όπως είπε “κουβαλάνε στις πλάτες τους βάρη του παρελθόντος και πληγές από θυσίες χωρίς αντίκρισμα”. Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επερριψε ευθύνες στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ καi συνέχισε αναφερόμενη στο κόμμα της:

“Το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα που γεννήθηκε να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι και το κόμμα που άλλαξε την πατρίδα. Το κίνημα που πρωτοστάτησε στους κοινωνικούς αγώνες και στήριξε με μέτρα όσους είχαν ανάγκη. Που με ριζικές τομές άλλαξε την Ελλάδα. Εθνικό σύστημα υγείας, Εθνική συνταγογράφηση, ΑΣΕΠ, Διαύγεια, είναι έννοιες ταυτόσημες με το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών και της πρωτοπορίας.

Είναι το κόμμα που δημιούργησε την μεσαία τάξη, την στήριξε και την ενίσχυσε. Ειδικά σήμερα αν υπάρχει ένας πολιτικός φορέας στον οποίο μπορεί να βασίζεται και να ελπίζει η μεσαία τάξη, αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο διαχρονικός και αυθεντικός εκπρόσωπος του μεσαίου χώρου. Μιλά η ΝΔ για ανάπτυξη και διανομή πλούτου. Ναι αλλά σε ποιους; Σε τράπεζες και σε fund. Για τους υπόλοιπους επιδόματα φτώχιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη λειτούργησε εκδικητικά απέναντι στην μεσαία τάξη. Ικανοποιώντας, ποιος ξέρει τι, «νεοαριστερά απωθημένα». Διέλυσε το παραγωγικό μοντέλο, καταδίκασε την μικρομεσαία επιχείρηση, πλήγωσε την επιχειρηματικότητα.

Το μεγαλύτερο «επίτευγμά» του, ήταν ότι συσφίξαμε τις σχέσεις μας, περιμένοντας στις ουρές των ΑΤΜ να βγάλουμε 60 ευρώ… Με τέτοιες πολιτικές λογικές ούτε ανάπτυξη
επιτυγχάνεται ούτε κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά”.
Κλείνοντας η κ. Μπακαλάκου με αφορμή και τη χθεσινή Γιορτή της Μητέρας έκανε μια σύντομη αναφορά στις γυναίκες.

“Είμαι διπλά χαρούμενη γιατί σήμερα αλλά και σε όλη την προεκλογική μου εκστρατεία, έσφιξα το χέρι τόσων γυναικών. Είναι πρώτα τιμή και μετά υποχρέωση ζωής, να δώσω μάχη για την βελτίωση της θέσης της γυναίκας. Για τη γυναίκα αλλά και τη μητέρα.

Στέκομαι εδώ μπροστά σας ως μητέρα, εργαζό- μενη, συνοδοιπόρος μιας δύσκολης καθημερινότητας. Η στήριξή σας είναι δύναμη και εφαλτήριο και σας ευχαριστώ από καρδιάς”.