Αργή καθοδική τάση καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές καυσίμων στο Νομό Καρδίτσας. Οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο, αφήνοντας πίσω την εικόνα «ψυχρολουσίας» των πρώτων μηνών όταν και ξέσπασε η ενεργειακή κρίση.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα», ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν. Καρδίτσας, κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, ανέφερε ότι οι τιμές βρίσκονται όντως στα χαμηλά των τελευταίων 12 μηνών. «Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,92 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης το συναντάμε μεταξύ 1,65 και 1,67 το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,20 – 1,23 το λίτρο», σημείωσε.

Όσον αφορά την κίνηση το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι παρατηρείται καλύτερη σχετικά εικόνα. «Οι καταναλωτές ξεπέρασαν τον πανικό των πρώτων μηνών, όταν καλούνταν να αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ.

«Δεν έχουν στο μυαλό τους πλέον εκείνες τις απαγορευτικές τιμές, το οποίο μας αιφνιδίασε και προκάλεσε σε αρκετούς επαγγελμάτιες άγχος για τις υποχρεώσεις τους», συμπλήρωσε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»