Ανανεώθηκε πρόσφατα από την World Athletics η παγκόσμια κατάταξη των αθλητών και αθλητριών του Στίβου και στις κορυφαίες θέσεις φιγουράρει μια Καρδιτσιώτισσα!

Ο λόγος για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που πρίν από λίγες εβδομάδες κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας και παραμένει σταθερά σε Top επίπεδο.

Διατηρεί μάλιστα την πιο ψηλή θέση σε αγώνισμα από το σύνολο των ελληνίδων αθλητριών καθώς βρίσκεται στην 3η θέση στα 35χλμ βαδην και στη 8η στα 20 χλμ.
Πίσω της έρχεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο που βρίσκεται στην 5η θέση και ακολουθεί η Κατερίνα Στεφανίδη στο επικοντώ στο Νο 6.

Στα 400 εμπόδια η Δήμητρα Γναφάκη είναι στο top 50 και συγκεκριμένα στο Νο 46 ενώ η Τατιάνα Γκούσιν έφθασε στο No23.

Αξίζει ν’ αναφερθεί και η πολύ σημαντική πρόοδος της Κυριακής Φιλτιτσάκου που έκανε πολύ καλή παρουσία στο Ποντεμπράντι (συμμετείχε μαζί με την Αντιγόνη στα 35 χλμ) κάνοντας ατομικό ρεκόρ, μ’ αποτέλεσμα να φθάσει στο Νο27 της κατάταξης.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
Στους άνδρες ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Νο1 με 1440 βαθμούς και τον ακολουθεί ο Κουβανός Μαϊκέλ Μασό.

Στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό βρίσκεται στην 20η θέση ενώ ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία είναι μέσα στο top10 καθώς έπιασε την 9η θέση, ενώ και ο δικός μας Δημήτρης Τσιάμης είναι αρκετά ψηλά με την 29η θέση στον κόσμο.

Στο βάδην ο μόνιμος πανελληνιονίκης συμπολίτης Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι στην 59η θέση στα 35 χλμ βάδην και 116ος στα 20 χλμ.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ
Επιστρέφοντας στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και μετά τον θρίαμβο στο Ποντεμπράντι, όλη η προσοχή της έχει εστιαστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη.

Έχει ήδη διασφαλίσει με τις απίθανες επιδόσεις της την παρουσία της εκεί, όπως βεβαίως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.