Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους το καθιερωμένο πλέον “Φεστιβάλ Λιμνών” που διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη των δήμων του νομού.

Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γλυκερία και Γιάννης Κότσιρας θα ομορφύνουν βραδιές του καλοκαιριού στη Λίμνη Πλαστήρα, στη Λίμνη Σμοκόβου, στη Λίμνη Στεφανιάδα και το Μουζάκι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του “ΝΑ” η συναυλία με τον σπουδαίο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο «Με τα αγαπημένα του τραγούδια» και αγαπημένους ερμηνευτές που τον συνοδεύουν θα δοθεί στις 2 Αυγούστου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Την πολυμελή ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου το Μουζάκι θα φιλοξενήσει έναν άλλο σπουδαίο συνθέτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Τιμώντας τη συμπλήρωση 60 χρόνων ενεργούς δράσης, προσφοράς στον πολιτισμό και καταξίωσης στα μου- σικά δρώμενα της χώρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα παρέα με αγαπημένους ερμηνευτές.

Στο Μουζάκι ο Χρήστος Νικολόπουλος θα έρθει έχοντας στο πλάι του τον Στέλιο Διονυσίου και την Ελεάνα Παπαϊωάννου για μια μεγάλη συναυλία στην οποία η μία μεγάλη επιτυχία θα διαδέχεται την άλλη.

Στις 11 Αυγούστου η Γλυκερία, μια από τις σπουδαιότερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, θα εμφανιστεί στη Λίμνη Στεφανιάδα. Η Γλυκερία θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό “η φωνή της Ελλάδας”. Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό με τα τραγούδια της και δίνει μοναδικό παλμό με τις επιτυχίες της.

Στις 18 Αυγούστου ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας έρχεται στη Λίμνη Σμοκόβου, στο υπαίθριο θέατρο Κτιμένης. Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου, σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, μας έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο», σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, ένα πρόγραμμα που όπως πάντα έχει στόχο τη γνήσια διασκέδαση, αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Σημειώνεται ότι στο “Φεστιβάλ Λιμνών” είναι ενταγμένες πολλές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη που θα γίνουν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι τέλος του μήνα.

Τζένη Σουλτανιά