Τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας όλων των μεγεθών να αναβαθμίσουν τις κτιριακές και μη εγκαταστάσεις τους, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση παρέχει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ».

Για τις πτυχές του προγράμματος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτικός Μηχανικός Χρήστος Πετράνης.

Ο κ. Πετράνης που διατηρεί γραφείο στην οδό Ιεζεκιήλ 73, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Κιέριον, παρουσίασε λεπτομέρειες του προγράμματος το οποίο αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Οι επιδοτήσεις καλύπτουν μεταξύ άλλων ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας, εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής κλπ.

Το «Επιχειρώ – Εξοικονομώ» παρέχει επιδότηση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμιση που φτάνει στο 65%. Η διαδικασία των αιτήσεων για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη.