Μετά τη διάσωσή της δήλωσε πως ήταν πεπεισμένη ότι θα πεθάνει

Η 48χρονη Lillian Ip δεν θα φανταζόταν ποτέ πως ένα μπουκάλι κρασί σε συνδυασμό με μερικά γλειφιτζούρια θα της έσωζαν τη ζωή.

Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη όταν η ίδια βρέθηκε εγκλωβισμένη για πέντε ολόκληρες ημέρες σε μία θαμνώδη έκταση, χωρίς νερό, χωρίς σήμα και με ελάχιστη τροφή.

Η Lillian ταξίδευε με το αυτοκίνητό της, γύρω από την πόλη Bright στην βορειοανατολική Βικτώρια της Αυστραλίας, όταν συνειδητοποίησε ότι πήρε τη λάθος στροφή. Στην προσπάθεια αναστροφής, το αυτοκίνητό της μπήκε σε έναν βάλτο γεματό λάσπη και έκτοτε για τις επόμενες 5 ημέρες δεν μπορούσε να το βγάλει.

Για καλή της τύχη, η Lillian Ip είχε στο αμάξι της ένα μπουκάλι κρασί και μερικά γλειφιτζούρια, τα οποία ήταν τα μόνα που κατάφεραν να την κρατήσουν ζωντανή όλες αυτές τις μέρες που ήταν μακριά από όλους και από όλα και κυρίως χωρίς νερό.

Η οικογένειά της σήμανε συναγερμό έπειτα από αλλεπάλληλες και άκαρπες προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί της.

Η Lillian μη γνωρίζοντας  προς τα πού να περπατήσει για να αναζητήσει βοήθεια, αποφάσισε να παραμείνει στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το όχημά της, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο καθώς η κοντινότερη πόλη απείχε 60χλμ.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk τα συνεργεία διάσωσης ερεύνησαν τις γύρω περιοχές αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν για πέντε ημέρες.

Την Παρασκευή το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε από ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, έπειτα από αναζητήσεις σε λοφώδεις περιοχές. Ύστερα ξαφνικά είδαν τη Lillian να κουνά ξέφρενα τα χέρια της προς το ελικόπτερο.

πηγή: dailymail.co.uk

πηγή: dailymail.co.uk

πηγή: dailymail.co.uk

«Είχε μαζί της μερικά σνακ αλλά καθόλου νερό»

Η Lillian μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και για να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση που της είχε προκληθεί όλες αυτές τις μέρες. Ο αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος της Wodonga, Martin Torpey, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει ένα ολιγοήμερο ταξίδι, οπότε είχε μόνο λίγες μερίδες φαγητού.

«Είχε πάρει μαζί της μόνο μερικά σνακ και γλειφιτζούρια, αλλά καθόλου νερό», δήλωσε ο αρχιφύλακας.

«Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Lillian, η οποία δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει ως δώρο για τη μητέρα της, οπότε αυτό τη βοήθησε να τα καταφέρει» πρόσθεσε.

«Λίγο νερό και ένα τσιγάρο»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό κανάλι αποκάλυψε πως ήταν πεπεισμένη ότι δεν θα τα καταφέρει και θα πεθάνει, με αποτέλεσμα να γράψει ένα γράμμα προς την οικογένειά της, όπου τους έλεγε ότι τους αγαπά και να μην κλάψουν για εκείνη.

Στην ερώτηση τι ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τους αστυνομικούς απάντησε: «Λίγο νερό και ένα τσιγάρο».

Πηγή: in.gr