Tη σημαντική θέση που κατέχει στη διεθνή αγορά το ελληνικό βαμβάκι, την οποία όμως μπορεί να βελτιώσεισημαντικά αν αντιμετωπιστούν τρεις αδυναμίεςτου (κυτίο χρώματος,ξένες ύλες, τυοποποίηση),ανέδειξε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βάμβακος οΔρ. ΝταράουσεΜωχάμεντ Προϊστάμενος τουΕθνικού ΚέντρουΤαξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας.

Ο κ. Νταράουσε ήταν ένας εκτων ομιλητώνστην εκδήλωσηπου διοργάνωσανη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακοςσε συνεργασία με τονΕΛΓΟ Δήμητρα. Κατά τηδιάρκεια της παρουσίασης πουπραγματοποίησε γιατην πορείατης ποιότητας του Ελληνικού Βαμβακιού από το2016 μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι το Θεσσαλικόβαμβάκι διαθέτει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε όλη τη χώρα.

Το ποιοτικότερο

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, παρουσιάζοντας και τους σχετικούς πίνακες που παραθέτουμε, η Θεσσαλία εχει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι (μήκος, αντοχή και micronaire, κυτίο χρώματος) από όλες τις περιφέρειες, αλλά έχει αυξημένες ξένες ύλες. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των περιφερειών στην ποιότητα που οφείλονται στις κλιματολογικέςσυνθήκες, και ίσωςκαι στη διαφορετική κατανομή ποικιλιών.

Αδυναμία η εξάρτησηαπό δύο αγορέςΧαρακτήρισε «αδυναμία» την εξάρτηση του ελληνικού βαμβακιού απόδυο αγορές, της Τουρκίαςκαι της Αιγύπτου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»