Στο επίκεντρο του μπάσκετ θα βρεθεί η Καρδίτσα η οποία θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων.

Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Καρδίτσα στο νέο και στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, από τις 28 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου και αναμένεται να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους. Κορυφαίοι σύλλογοι θα βρεθούν αυτό το διάστημα στην περιοχή μας και θα συναγωνιστούν μέχρι τον τελικό για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος χωρισμένες σε ομίλους είναι . Α’ Όμιλος: ΑΣΠ Προμηθέας, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ηράκλειο ΟΑΑ, Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης Β’ Όμιλος: ΔΕΚΑ, Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΓΣ Περιστερίου, Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας Για τη διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους Διοργανωτές, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του ΓΓΑ της ομοσπονδίας της ΕΟΚ κ. Νικολόπουλου ,του μέλους της ΕΣΚΑΘ Χρήστου Δεληγιάννη,του Αντ/ρχη κ. Νούσιου και αυτοδιοικητικών παραγόντων που τόνισαν τη σημασία για την περιοχή, ευχόμενοι καλή επιτυχία στις ομάδες ,καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρών.